Els tres tipus de certificats Covid-19 disponibles per viatjar per Europa

Fins avui, a Catalunya s'han sol·licitat 147.000 certificats vacunals

Catalunya participa en la prova pilot del certificat Covid-19, aprovat per l’Eurocambra, que a partir de l’1 de juliol entrarà plenament en vigor als estats membres de la UE. Les funcionalitats es van ampliant en els propers dies. La secretària general de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha exposat aquest dijous en roda de premsa els tres tipus de certificats que es poden obtenir, en funció de la situació individual de l’usuari. El certificat vol impulsar la mobilitat segura per Europa durant la vigència de la panèmia, ha dit Cabezas. Només és vàlid per la UE i s’hi poden afegir altres països si s’arriba a acord. El document no és obligatori per moure’s.

El primer tipus de certificat és el que certifica l’estat vacunal de la persona: si té una o dues dosis posades. El segon certificat és el que prova que la persona no té cap malaltia en aquell moment (es tracta el tipus adient per a persones que no s’han vacunat i que no han passat la malaltia) i requereix fer-se una prova PCR amb una validesa de 72 hores. El tercer certificat és el que certifica que la persona està recuperada de la malaltia, amb una PCR negativa un cop hagin passat deu dies de la recuperació i sempre que estigui dins d’un període de sis mesos.

Fins avui, a Catalunya s’han sol·licitat 147.000 certificats vacunals i més de 7.000 de recuperació. El certificat de proves PCR està encara “afinant-se”, ha dit Cabezas.

Nou comentari