El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els quatre destins més fàcils per viatjar a l’estranger en temps de pandèmia
  • CA

Els plans de vacunació arreu del món avancen i això ha fet que diversos països hagin aixecat ja la veda i permetin que els seus ciutadans puguin tornar a fer vacances a l’estranger, cosa que va quedar prohibida fa un any amb l’esclat de la pandèmia que va suposar el tancament de fronteres. El Regne Unit ha aixecat aquesta setmana la prohibició de viatjar a una llista de destinacions prohibides, tot i que des del govern britànic s’ha demanat a la ciutadania que apliqui el sentit comú a l’hora d’escollir el lloc on marxa. La Unió Europea ha decidit permetre l’entrada de turistes estrangers que estiguin vacunats. A nivell local, les agències de viatge ja han començat a notar també a Catalunya que l’interès dels usuaris per marxar a fora va en augment, mentre que Barcelona es prepara per rebre els primers creuers. En aquest marc d’eufòria, algunes plataformes faciliten eines per decidir destinació tenint en compte les dificultats per viatjar i la situació epidemiològica. Aquest és el cas del portal especialitzat en viatges Skycanner, que té un mapa mundial de restriccions per països i permet fer recerca des del punt d’origen per veure les restriccions del destí reclamat.

Segons l’eina d’Skycanner, des de Catalunya a dia d’avui, tenint en compte les dades epidemiològiques actuals només hi ha quatre destinacions que facilitin l’estada als viatgers que provinguin de l’estat espanyol. Es tracta de més fàcil a menys: Romania, República Dominicana, Macedònia del Nord i Costa Rica. Les restriccions per viatjar a aquests països són lleus: en cap dels quatre països es reclama als viatgers que facin quarantena quan arriben, però s’exigeix presentar un certificat de prova PCR feta les 72 hores anteriors. A partir d’aquí, hi ha la majoria de destinacions, 113, que tenen restriccions moderades pels viatgers des de l’estat espanyol: una llista que inclou la majoria de països europeus, Canadà, Amèrica Llatina, Rússia, països africans i del sud-est asiàtic. Els països amb restriccions elevades són un total de 92 i inclouen destinacions com els Estats Units, Xile, la Xina, l’Uruguai o Austràlia, entre d’altres.

Els països amb restriccions moderades permeten l’entrada de turistes, però cal que complexin alguns requisits d’ingrés, com pot ser haver-se fet una prova de Covid-19. També és possible que s’obligui a fer quarantena. L’aprovació del Certificat Covid per part dels països de la Unió Europea (UE), que entrarà en funcionament l’1 de juliol, podria implicar canvis en els requisits que els països demanen als turistes. El certificat ha de permetre identificar l’estat serològic de cada persona específicament sobre la Covid-19: si ha rebut la vacuna —quina i quan— o si ha passat la malaltia i per tant té certa immunitat. En els països amb restriccions elevades en canvi l’entrada és més complicada: els EUA, per exemple, mantenen les fronteres tancades al turisme i els que entrin al país amb alguna justificació han de presentar certificat de prova PCR i alguns requisits addicionals hi pot haver segons l’estat on es viatgi. En alguns països de Llatinoamèrica tampoc es permeten viatges internacionals, com a Xile. En canvi, l’Argentina, tot i estar en pitjors condicions epidemiològiques, sí que permet l’entrada de viatgers.

Sense disposar d’aquest certificat i sense haver rebut la vacuna, ara per ara, les destinacions que ho posen més fàcil a qui viatgi des de l’estat espanyol continuen sent Romania, República Dominicana, Macedònia del Nord i Costa Rica. A més a més, les darreres dades epidemiològiques d’aquests països també són relativament bones —encara que les dades poden canviar ràpidament—. A hores d’ara a Romania la incidència de la Covid és de 44,1 casos per cada 100.000 habitants; la República Dominicana té una incidència de 45,8; Macedònia del Nord, 67,8, i Costa Rica, 311,1.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa