El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els passatgers procedents de Brasil i Sud-àfrica hauran de fer una quarantena
  • CA

La nova ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias, ha signat aquest dimecres una ordre ministerial en la qual s’estableix la quarantena obligatòria per als passatgers dels vols procedents del Brasil i Sud-àfrica per a evitar la propagació de les variants que han aparegut en aquests països.

Segons ha informat la pròpia Darias en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, aquesta quarantena és complementària a les mesures que ja s’estaven prenent amb els vols procedents d’aquests dos països. Aquesta mateixa setmana, l’Executiu ha prorrogat les restriccions als vols procedents del Brasil i Sud-àfrica fins al pròxim 2 de març. Així, la quarantena obligatòria se suma a les restriccions que els vols del Brasil i Sud-àfrica només poden realitzar-se per vols ocupats per ciutadans espanyols, andorrans o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a les 24 hores sense abandonar la zona de trànsit d’aeroport espanyol.

Així, els passatgers que arribin a qualsevol aeroport del territori espanyol des del Brasil o Sud-àfrica via aèria hauran de guardar una quarantena obligatòria durant deu dies següents a la seva arribada, o set en el cas que s’hagi presentat una prova diagnòstica amb resultat negatiu i realitzada en les 72 hores prèvies al vol.

Per tant, aquests passatgers hauran de romandre en els seus domicilis limitant els seus desplaçaments i l’accés amb terceres persones. Segons ha explicat Darias, aquesta ordre ministerial que serà enviada a l’Audiència Nacional per a la seva ratificació té un règim sancionador en el cas del seu incompliment i es farà un seguiment per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha celebrat que el Ministeri de Sanitat hagi decretat quarantena per als viatgers procedents del Brasil i Sud-àfrica, com havia sol·licitat fa una setmana l’executiu madrileny, i espera que “no sigui tard” per a evitar la propagació d’aquestes variants. “Ben fet, ministra Carolina Darias”, ha publicat Aguado en les seves xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa