Els Països Baixos suspenen la vacunació amb AstraZeneca

La decisió s'ha pres a causa dels cinc últims casos d'efectes secundaris greus en dones d'entre 25 i 65 anys

El Govern de Països Baixos ha anunciat aquest dissabte la suspensió de la campanya de vacunació contra el coronavirus amb el fàrmac desenvolupat per AstraZeneca, un dia després de fer el mateix per a aquelles persones que tinguin més de 60 anys. Segons les informacions facilitades pel diari neerlandès ‘De Telegraaf’, la decisió ha estat adoptada durant una reunió entre el Ministeri de Sanitat i l’Institut Nacional de Sanitat Pública i Medi Ambient (RVIM) amb l’objectiu d’evitar que les dosis es facin perdre.

La decisió s’ha pres a causa dels cinc últims casos d’efectes secundaris greus en dones d’entre 25 i 65 anys, una de les quals ha mort. És la segona vegada que les autoritats sanitàries neerlandeses detenen l’ús d’aquesta vacuna, després que el mes passat es paralitzarà la seva inoculació durant dues setmanes. Fins al moment s’han administrat unes 400.000 vacunes d’AstraZeneca als Països Baixos. Els grups que han rebut el gruix d’aquestes vacunes han estat persones d’entre 60 i 64 anys, personal sanitari, així com aquells amb síndrome de Down o obesitat mòrbida.

Les autoritats de Països Baixos han confirmat de moment més de 1,3 milions de casos acumulats de coronavirus, així com 16.700 morts, des de l’inici de la pandèmia.

Comentaris

  Felix 03/04/2021 11:59 pm
  Ara ja tenen la Janssen, vet aquí.
  Tal com raja 03/04/2021 5:41 pm
  Segur que no té res a veure el fet que sigui tan barata? Com justifiquen les altres farmacèutiques la diferència de preu?
   el verdugo del Cid 04/04/2021 1:04 pm
   No crec, però és molt possible que li tinguin jugada perquè el Regne Unit ja decidit "vagar per l'espai sideral" fora de la sacrosanta UE, els hi va de conya i, a sobre, han vacunat a més de la meitat des seus -igualet, igualet que la UE-, a la majoria amb la SEVA vacuna. I ara la UE envia als seus gossos més fidels a fotre por amb la vacuna d'Oxford, CALLANT MALICIOSAMENT I CULPABLE els efectes secundaris greus de la de Pfiser -que TAMBÉ té alguns casos sospitosos.

Nou comentari