El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els nous contagis superen els 2.000 i multipliquen el risc d’arribar a una situació crítica
  • CA

Catalunya ha registrat en les darreres 24 hores 2.192 casos nous de Covid-19 confirmats per PCR o tests antigènics, fet que suposa multiplicar el rsic d’arribar a una situació crítica en el sistema sanitari en els properes dies si l’evolució dels nous malalts impliqués un ingrés hospitalari. De moment, les dades d’aquest dimarts mostren que hi ha 13 ingressats menys als centres hospitalaris catalans (el total se situa en 1.610), però a les unitats de cures intensives hi han anat a parar 7 persones més, en total 334.

Altres indicadors han començat una baixada, com és el cas del risc de rebrot, amb 9 punts menys, i passant de 366 a 357. També la velocitat de propagació del virus (o Rt), que passa d’1,52 a 1,40. Aquestes dades, però, no acaben de reflectir la situació real. Salut té altres càlculs i fórmules per conèixer amb més exactitud els valors que s’acostin a la realitat, però encara no publica la dada.

Les xifres fan augmentar la tensió sobre les festes de Nadal i la previsió que aquests dies milions de persones es posin en risc acudint a àpats per celebrar la festivitat. El toc de queda s’ha relaxat per les nits de Nadal, Cap d’Any i Reis, però el Govern va dir que el 28 de desembre avaluaria la situació per si calgués fer canvis.

Els índexs també coincideixen amb l’alarma creada per la nova soca del virus detectada al Regne Unit, que ha desfermat l’aprovació de mesures més restrictives pel que fa a la mobilitat en alguns països. A Catalunya, l’epidemiòleg Oriol Mitjà ha dit que a causa d’aquesta soca s’han de posar mesures més restrictives per Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa