El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos crearan una unitat específica per investigar delictes d’odi

graph –>

Els Mossos d’Esquadra crearan una unitat específica per investigar delictes d’odi arran de l’auge progressiu d’aquest tipus d’actes que s’ha detectat en els darrers anys, segons expliquen el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari d’Informació del cos policial, Xavier Porcuna, en una entrevista a El Periódico. Al text s’especifica que Sàmper i el major dels Mossos Josep Lluís Trapero van acordar el novembre passat crear la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació. La nova divisió policial dependrà de l’Àrea Central d’Informació i la dirigirà un sotsinpector. La formaran agents amb perfil d’investigador i d’analista amb estudis acadèmics en àrees com la psicologia o la sociologia.

La voluntat dels màxims dirigents del cos, segons revela Porcuna, és “crear una cultura corporativa que sensibilitzi els agents“, en un moment en què es denuncien el 20% dels delictes. L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya impartirà matèria sobre aquesta qüestió i els agents, tant de Mossos com de policies locals, rebran indicacions de la unitat central. Tot plegat amb l’objectiu de poder fer aflorar la xifra real d’aquest tipus delictiu.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: vendetta a febrer 11, 2021 | 10:02
  vendetta febrer 11, 2021 | 10:02
  be perseguireu la catalanofobia tb no?????? a y mireu dintre dels brimo
 2. Icona del comentari de: Autoinvestigació????? que vaa a febrer 11, 2021 | 13:00
  Autoinvestigació????? que vaa febrer 11, 2021 | 13:00
  Ufff, podeu començar per vosaltres mateixos, i la guardia urbana, només aqui teniu feina de 10 anys.
 3. Icona del comentari de: Ricard a febrer 11, 2021 | 14:30
  Ricard febrer 11, 2021 | 14:30
  Als Mossos se'ls ha girat geina. Hauran de detenir a quasi tots els castellans.
 4. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a febrer 11, 2021 | 15:50
  uno que vive en Tabarnia febrer 11, 2021 | 15:50
  ui! avans no arrivin a investigar a la gent, tenen molta feina a mirar-se el melic
 5. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a febrer 11, 2021 | 18:00
  LLARENA dPENA febrer 11, 2021 | 18:00
  Doncs, recomando als Mossos que, primer de tot, aprofitin per treures de sobre tota la merda que, molts d'ells, demonstren amb excessiva asiduitat devant de la població catalana quan és manifesten. Especialment la gent malalta (BRIMO,s i ARROs que estomaca amb tantes ganes, delit i il.lusió al que es posen devant seu. El delicte d'odi és una patranya feta exclusivament pels estats de dubtosa qualitat democràtica, per maxacar qui li doni la gana, a la seva conveniència, sobre tot per evitar les manifestacions i protestes. Les verdaderes democràcies no tenen lleis dictatorials com les d'odi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa