El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos admeten un repunt dels delictes de resistència durant la pandèmia
  • CA

El comissari dels Mossos d’Esquadra Juan Carlos Molinero ha admès aquest dilluns que s’ha produït al llarg del 2020 i especialment durant els mesos de pandèmia “un lleuger repunt dels delictes de desobediència i resistència a l’autoritat”, que ha patit no només el cos policial autonòmic, sinó també les policies locals del país. Molinero ha dit que no tenen dades precises encara sobre el tancament del 2020, però sí es pot confirmar que hi ha hagut un increment d’aquest delictes. El comissari ha fet aquestes manifestacions en la roda de premsa on s’ha informat que la investigació segueix oberta pels fets ocorreguts aquest cap de setmana tant a Pallejà i Matedepera, on els cossos policials han hagut d’enfrontar-se a situacions de violència.

Molinero ha informat que les diligències ampliatòries que s’estan instruint a causa dels dos incidents continuen i que no es poden descartar noves detencions i identificacions. A Pallejà un grup de joves va cremar contenidors i es va enfrontar a la policia local, que va requerir reforços d’antiavalots dels Mossos. Es van detenir dos adults i dos menors, que van ser portats pels pares a dependències policials perquè admetessin que havien comès els fets.

Segons els Mossos, els fets de Pallejà tenen a veure amb una protesta negacionista. En canvi, a Matedepdera els fets violents van produir-se quan la policia va dirigir-se a un domicili on s’estava fent una festa il·legal. La policia va ser advertida a través d’una trucada al 112. Els agents van ser rebuts de forma hostil i alguns van requerir intervenció sanitària. En aquest cas es van detenir els dos presumptes agressors i es van identificar les persones que participaven en la festa.

Festes en una nau i una masia

Els Mossos també van intervenir aquest cap de setmana per aturar una festa il·legal en una nau a Mataró on hi havia 40 persones incomplint les mesures de prevenció contra la Covid-19. Es van identificar tant les persones que hi havia com els propietaris del local.

A Sant Feliu de Guíxols també es va aturar una festa il·legal en una masia on hi havia 30 persones. Segons els Mossos, els joves que hi participaven van fugir per la muntanya, però una part va poder ser identificada i sancionada.

A Barcelona, la policia va haver d’aturar un partit de futbol al districte de Sant Martí on hi participaven 22 persones. Els assistents van ser denunciats i es va aixecar acta per incompliment de la mobilitat.

També a la capital catalana, durant el cap de setmana la Guàrdia Urbana va actuar contra una festa de caràcter il·legal a Ciutat Vella amb més de 100 persones, mentre que els Mossos van aturar una festa al Carrer Calders que incomplia les mesures de confinament nocturn.

Tot i els nombrosos incidents, els Mossos han assegurat que els incompliments de les normes per lluitar contra la Covid-19 són minoritaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa