Els maquinistes de Renfe inicien el pas previ a la vaga i argumenten “caos” en la companyia

"Al llarg de tota la geografia espanyola no hi ha servei que funcioni correctament", diu el sindicat

El sindicat de maquinistes ferroviaris Semaf ha iniciat el pas previ a una vaga en Renfe en convocar a la direcció del grup a dues comissions de conflictes per la “no reposició” dels trens suprimits per la pandèmia i l'”incompliment” dels acords de 2007 amb motiu de la transferència de la gestió de la rodalia i la integritat del personal en Renfe.

En un comunicat, el sindicat ha assenyalat que fa aquest pas després de realitzar un seguiment de la gestió de grup, que “és un caos que impedeix prestar el servei a l’usuari del tren amb normalitat”. “Al llarg de tota la geografia espanyola no hi ha servei que funcioni correctament. Estem veient amb preocupació com el grup deixa literalment tirats als usuaris. Programa trens per als quals no té personal ni vehicles. Estan portant el sistema al col·lapse”, ha destacat Semaf.

Els maquinistes exigeixen el compliment del Pla d’Ocupació recollida en el conveni, una circumstància que possibilitaria la prestació del servei amb normalitat, ja que l’incompliment actual impedeix que surtin molts dels trens programats.

Així mateix, denuncien que el servei és “tan deficient” que ja s’estan veient aglomeracions en molts serveis de rodalia per la falta de freqüències i la no reposició de maquinistes. El sindicat avisa que aquesta situació s’agreujarà més encara pel fet que Renfe està dilatant els processos d’entrada de personal.

“És una cosa molt preocupant perquè el servei actual en cada servei ja està notablement reduït i no és possible tirar-ho endavant. Igualment, no és acceptable que l’empresa addueixi, en alguns àmbits, que és degut a les vacances dels professionals”, ha assenyalat el sindicat.

Respecte a les transferències de la rodalia, destaquen que no s’ha signat el contracte programa que permetria establir clarament els requisits, les regles i condicions per a la prestació del servei si la Generalitat de Catalunya el prestés, una actitud que consideren “completament irresponsable” i que deixa de costat a professionals i usuaris.

Comentaris

    ciutadà 18/08/2021 12:50 pm
    Ja ho sabem, que amb la Renfe no hi ha res a fer.
    Pepista 18/08/2021 4:14 pm
    Els maquinistes de Renfe ins altres com els controladors aeris. Que surti el portanvei “guaperas”.

Nou comentari