El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els manxecs, els primers de l’Estat a fer servir codis QR per anar al bar
  • CA

Després de dues setmanes de tancament dels seus establiments, l’hostaleria de Castella-la Manxa ha reobert aquest divendres les portes amb una mesura pionera a l’estat espanyol per vigilar els possibles brots relacionats amb l’activitat en aquests espais. Les persones que vulguin accedir a el servei de bars i restaurants de la regió hauran de presentar un codi QR descarregat al seu telèfon mòbil, que quedarà registrat per l’establiment.

Aquestes dades d’identificació personal encriptades seran enviades directament als òrgans de govern de Castella-la Manxa, de manera que no seran gestionats en cap cas pels negocis hostalers. La recollida de dades “tindrà per finalitat el seguiment i vigilància epidemiològica reforçant la traçabilitat dels contactes en cas de detecció d’un positiu de covid-19 en un client de bars, restaurants i resta d’establiments d’hostaleria”, sosté la resolució publicada aquest divendres pel govern castellanomanxec.

El procés per als ciutadans és senzill, i requereix únicament tenir un telèfon mòbil. Per obtenir el codi és necessari registrar-se amb nom, cognoms, telèfon i DNI al web ocioresponsable.castillalamancha.es. Després validar aquests tres camps, en pocs segons l’usuari rep via SMS al seu telèfon mòbil el codi QR que ha de presentar per accedir a qualsevol local d’hostaleria, sense necessitat d’instal·lar cap aplicació addicional al telèfon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa