Els indicadors de la pandèmia es mantenen estables a la baixa

Els experts auguren que la baixada continuiï sent la tònica

La majoria dels indicadors de la pandèmia de la Covid-19 es mantenen estables a la baixa, segons les dades del Departament de Salut d’aquest dijous. La pressió hospitalària continua baixant amb 35 pacients menys ingressats a planta, en total n’hi ha 646, mentre que una dotzena menys estan en llits de crítics. Els ingressats en unitats de cures intensives (UCIs) són 237. També continua estable la taxa de nous contagis confirmats per PCR o TA: concretament se’n declaren 797, una xifra lleugerament superior a la de dimarts. Pel que fa a morts, Salut en notifica 16 més i eleva el balanç a 23.788.

Pel que fa a la propagació del virus, els indicadors també mostren un retrocés. El risc de rebrot perd dos punts i se situa en 87, mentre que la incidència acumulada a 14 dies continua en descens: aquest dimecres es declaran 102,91 casos per cada 100.000 habitants, el que suposa una caiguda de dos punts pel que respecta al dia anterior. La velocitat de propagació es referma en un valor d’estabilitat, concretament en 0,89, que ha estat mantenint des de fa tres dies. La positivitat també continua caient, fins a 3,29%.

Els experts auguren que la baixada continuiï sent la tònica, almenys fins a finals de mes, moment en que s’espera que s’acabi de definir la nova tendència de la pandèmia. Després de la baixada de la cinquena onada s’ha iniciat un nou curs escolar i s’han acabat les vacances, un fet que suposa un canvi d’hàbit pel que fa a les interaccions socials. Ara bé, sergons el grup d’experts del BIOCOMSC de la UPC en aquests moments el retorn a l’activitat es fa amb un nivell de protecció molt més elevat. Més del70% de la població ja té la pauta completa de la vacuna, una taxa que puja pràcticament al 80% entre la població que es pot vacunar, a partir dels 12 anys.

Nou comentari