Els hospitals catalans avisen que el sistema està “extremadament saturat”

El coordinador Covid de l'Hospital de la Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha explicat que la situació és molt complexa i que "la magnitud que està agafant supera la tercera ona

Hospitals catalans han avisat aquest dissabte que el sistema sanitari “està extremadament saturat” a causa de l’augment dels contagis per coronavirus i els ingressos en els centres hospitalaris i les unitats de vigilància intensiva (UCI). En una entrevista de ‘Rac1’ recollides per Europa Press, el coordinador Covid de l’Hospital de la Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha explicat que la situació és molt complexa i que “la magnitud que està agafant supera la tercera ona”.

Ha afirmat que la situació actual és preocupant perquè “té pinta que durarà uns quants dies, no s’acabarà ara” i ha pronosticat que la situació s’allargarà durant almenys un mes.

JOSEP COSTA

El director mèdic de l’Hospital Santa Caterina de Salt (Girona), Josep Costa, ha indicat que no s’esperaven aquesta ona “tan important”, i preveu que en els pròxims 10 o 15 dies tindran l’afluència màxima d’ingressats. Ha informat que la majoria d’ingressos són de població jove perquè, encara que presenten menors complicacions, la incidència és “molt alta”, i ara també ha començat a arribar gent d’entre 50 i 80 anys que no estan vacunats o no tenen la pauta completa.

IGNASI CARRASCO

El gestor de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (Barcelona), Ignasi Carrasco, ha dit que el centre ha registrat alguna mort per coronavirus aquesta setmana, després de gairebé dos mesos sense notificar cap, encara que la mortalitat d’aquesta ona serà menor. També ha avisat que la situació és complexa per la necessitat del personal sanitari de realitzar les seves vacances d’estiu: “Travessem la línia vermella si hem d’anul·lar-les, perquè intentem que la gent pugui descansar”.

RAMON SENTÍS

Per part seva, el gerent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Ramon Sentís, ha explicat que la regió va amb retard respecte a la zona metropolitana, per la qual cosa ara comencen a “tenir tensió”, la qual esperen que s’allargui dues o tres setmanes. “Justament aquesta setmana hem hagut de desprogramar cirurgia no urgent”, i també ha lamentat la possibilitat de cancel·lar les vacances dels sanitaris degudes, indicant que és l’última mesura que voldrien aplicar.

Nou comentari