Els estudiants del batxillerat marcat per la pandèmia comencen la selectivitat aquest dimarts

Hi haurà 225 tribunals en 62 municipis

Un total de 39.775 estudiants comencen aquest dimarts les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Aquests estudiants van començar el curs 2019-2020 amb normalitat però al març del 2020 la irrupció de la pandèmia per la covid-19 els ho va canviar tot. Després del confinament estricte, aquest curs han combinat les classes en línia amb les presencials. Superat el curs, s’enfronten ara a la selectivitat. Els exàmens començaran a les 9.00 hores amb Llengua castellana i literatura. En total hi haurà 225 tribunals en 62 municipis, en universitats públiques i dues privades; i en instituts. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obligar aquest dilluns el Govern a incloure el castellà als enunciats dels exàmens.

La xifra de matriculats és lleugerament inferior a la de l’any passat, quan evan ser 39.914. En línies generals es mantenen les mateixes mesures que ja es van aplicar en l’organització de l’any passat per la covid-19. Per exemple les entrades esglaonades, l’ús obligatori de la mascareta i la distància entre persones, tot i que es reduirà de 2,5 a 1,5 metres. En l’àmbit acadèmic, es manté la major optativitat a l’hora de triar les respostes a contestar.

Del total de matriculats, 31.821 són estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs el batxillerat. D’altra banda, hi ha 4.130 de matrícula lliure, que vol dir que provenen de batxillerat d’altres anys que no van fer les PAU, que volen millorar la nota obtinguda o que només s’examinen d’assignatures de la fase específica. A més, hi ha 3.824 estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

Comentaris

    Pajaritu 08/06/2021 9:53 am
    Intolerable, desproporcionada e insultante afrenta al orgullo catalán, por parte de los fascistas juzgados españoles. Se han atrevido a ordenar la inclusión del español en unos exámenes. No importa que sea la lengua natural de la mayoría de los catalanes, es una muestra de absolutismo. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!

Nou comentari