Els Estats Units començaran a administrar la tercera dosi el mes que ve per la pèrdua d’efectivitat de la vacuna

Les autoritats sanitàries argumenten que hi ha dades sobre la pèrdua d'efectivitat de les vacunes per la variant delta

Els Estats Units començaran a distribuir la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 el mes que ve, ja que les noves dades mostren que la protecció de la vacuna disminueix amb el temps. Segons avança CNBC, els alts funcionaris de salut dels Estats Units han pres aquesta decisió en la darrera reunió. Els responsables de Salut dels Estats Units aposten per injectar una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. Així ho han indicat en un comunicat conjunt publicat pel Departament de Salut nord-americà, i que signen, entre d’altres, l’assessor del president Joe Biden, el doctor Anthony Fauci, o el director del Centre de Control i Prevenció de Malalties, Rochelle Walensky.

Segons apunten, les terceres dosis es podrien començar a administrar a partir del 20 de setembre a les persones que fa més de 8 mesos que van rebre la segona injecció. En tot cas, però, el pla és a l’espera de l’autorització del regulador, la FDA, que ha d’analitzar els estudis presentats per Pfizer i Moderna sobre les terceres dosis.”Les dades disponibles deixen clar que la protecció contra la infecció de SARS-CoV-2 comença a disminuir amb el temps després de les dosis inicials i, això, juntament amb la variant delta, fa que comencem a veure proves d’una reducció de la protecció en casos de malaltia lleu o moderada”, afirma el comunicat.

Segons els experts dels Estats Units, “l’actual protecció contra una infecció greu, hospitalització o mort podria disminuir en els propers mesos, especialment entre els que tenen major risc o es van vacunar fa més temps”. “Per això concloem que una dosi de recordatori serà necessària per maximitzar la protecció de les vacunes i allargar-la”, afegeixen.

Comentaris

    Joan Gil 18/08/2021 10:33 pm
    Permetru-me un aclariment. Pendent l’autorització de l’FDA, el CDC proposa conjuntament la tercera dosi només als malalts imminocompromesos que gairebé no developen anticossos i començant a la tardor també als ancians de més de 75 anys, i això encara només pels que vam rebre la Moderna o Pfizer. De la resta de la poblaciò hi ha qui en parla però no se sap res

Nou comentari