El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els contagis desacceleren, però la pressió hospitalària es manté
  • CA

Els contagis de Covid-19 a Catalunya continuen la seva desacceleració aquest diumenge amb la notificació de 945 positius més, segons les dades del Departament de Salut. Aquesta reducció, però, no es produeix en la pressió hospitalària perquè, de fet, apareixen 64 persones més ingressades als hospitals, en total 1.594. Tot i així, a les UCIs s’han alliberat 10 llits i n’hi ha en total 505 d’ocupats.

La pressió hospitalària es resisteix a baixar, però altres indicadors mantenen el seu procés d’aterratge. Són els indicadors que, de mantenir aquesta tendència, fan albirar un panorama de millora en la pressió hospitalària a mesura que passin les setmanes. El risc de rebrto cau quatre punts fins a 211; la velocitat de propagació no es mou i queda en 0,93; la incidència acumulada a 14 dies res redueix fins a 232,07 casos per cada 100.00 habitants; l’índex de positivitat es redueix fins a 4,77%.

Pel que fa a defuncions, aquest diumenge se’n notifiquen 12. Hi ha 4.851 primeres dosis de vacuna més administrades (en total 569.962) i 2.038 segones dosis (en total 204.584).

A partir de demà dilluns entren en vigor les noves mesures, que mantenen el gruix de les restriccions prèvies, amb lleugeres flexibilitzacions. La tímida obertura que ha decidit el Procicat pot fer pensar que l’impacte sobre els contagis no sigui excessiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa