El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els centres comercials podran obrir de dilluns a divendres
  • CA

El Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha decidit finalment mantenir el gran gruix de mesures contra la covid-19 malgrat les discrepàncies en el si d’aquest òrgan. De fet, han calgut dues reunions al llarg del dia per arribar a un acord. Malgrat que les restriccions no variaran gaire, el comerç sí que serà subjecte d’alguns canvis. Segons han confirmat fonts del govern a El Món, els centres comercials i comerços de més de 400 metres quadrats podran obrir a partir del pròxim dilluns, però hauran de tancar els caps de setmana. La decisió s’anunciarà aquest divendres en una roda de premsa a les 9 del matí.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ja havia avisat que el govern era partidari de “donar aire als sectors econòmics” i apuntava que s’havia d’acabar de decidir avui al vespre. De fet, Tremosa ha retret aquest matí la falta d’ajudes del govern espanyol, “l’únic que no està fent injeccions directes o moratòries d’impostos a gran escala”.

La decisió de reduir les restriccions al comerç arriba després de les pressions del sector dels centres comercials, que fins i tot estudiava mesures legals contra el govern, en no poder obrir les portes des del passat 7 de gener. Per això, fins i tot Argimon va parlar dimarts de “donar aire” als sectors més afectats.

Avui el Banc d’Espanya ha donat dades esfereïdores sobre la destrucció de llocs de feina que ha causat la pandèmia. S’estima que bars i restaurants han destruït quatre vegades més llocs de treball que la resta de l’economia. En el cas dels centres comercials, fins ara estava en ERTE més d’un 80% de la plantilla del sector, que ocupa més de 30.000 persones.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a febrer 25, 2021 | 21:21
    David febrer 25, 2021 | 21:21
    Per què es diuen "centre" si sempre estan a la perifèria? ;)
  2. Icona del comentari de: SOM CONSUMIDORS COMPULSIUS Per la poca capacitat que tenim de distreurens. a febrer 26, 2021 | 08:20
    SOM CONSUMIDORS COMPULSIUS Per la poca capacitat que tenim de distreurens. febrer 26, 2021 | 08:20
    Els Centres comercials, sempre haurien de esta tancats el cap de setmana, de dilluns a divendres fins les 21h, es mes que suficient, i no dedicar els dies de festa a pasejar un carro de la compra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa