El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els casos diaris de Covid-19 es disparen i l’horitzó als hospitals es complica a les portes de Nadal
  • CA

Els casos diaris de Covid-19 a Catalunya continuen pujant i deixen enrere el topall de 1.000 fixat per Salut per seguir amb la reobertura. L’actualització de dades d’aquest dijous mostra que s’han notificat 2.146 nous casos, confirmats per proves PCR o tests antígens, una dada que serveix per augurar un horitzó de complicacions en el sistema sanitari, tant pel que fa a l’assistència primària com als hospitals posteriorment. Tot això a les portes de Nadal, moment en què el Govern tenia previst afluixar restriccions perquè els ciutadans es puguin reunir per celebrar les festes. Això, però, podria aturar-se en les properes hores, tenint en compte que la consellera de Salut, Alba Vergés, va avisar que hi hauria “tant sí com no” restriccions en els propers dies seguint l’evolució negativa de la pandèmia al país.

La velocitat de propagació a Catalunya, l’Rt, ha seguit pujant en les últimes hores i ha passat de l’1,22 notificat dimecres a l’1,34 d’aquest dijous. La dada, però, no reflecteix la realitat ja que Salut té altres sistemes de càlculs que, segons van explicar ahir les autoritats sanitàries, oferirien un panorama pitjor. Les dades al voltant de la velocitat de propagació han estat qüestionades per alguns analsites.

El risc de rebrot també segueix creixent, ho fa 29 punts, fins als 274, i la incidència a 14 dies s’eleva de 215,01 a 218,97, segons les últimes dades del Departament de Salut. S’ha informat de 30 noves morts i el total és de 16.524. Hi ha 1.532 pacients ingressats als hospitals amb covid-19, 56 més que en l’anterior balanç, i 345 persones a l’UCI, les mateixes que fa 24 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa