Estabilitzat l’incendi de Santa Coloma de Queralt, que ha cremat 1.700 hectàrees

El cos afronta "una jornada de treball més optimista i amb una meteorologia més favorable"

Els Bombers de la Generalitat han anunciat aquest dilluns que ja han aconseguit estabilitzar l’incendi forestal de Santa Coloma de Queralt. Ho ha anunciat Joan Delort, màxim responsable del cos de Bombers i portaveu.

Prèviament, en una roda de premsa aquest matí, l’inspector dels Bombers David Borrell havia informat que “s’ha treballat intensament al llarg d’aquesta nit” i que el cos calculava que al final del dia d’avui ja es podria donar aquest incendi per completament estabilitzat. Havia explicat també que es mantenien les mesures de protecció de la població vigents fins ara, excepte l’aixecament dels confinaments que hi havia establerts. No obstant, els Bombers demanen a la població que no vagin a observar l’incendi, perquè poden molestar als efectius dedicats a apagar el foc.

Hores abans, els Bombers han informat que havien aconseguit “perimetrar el 80%” de l’incendi. En una piulada, explicaven que “els treballs d’extinció” duts a terme aquesta nit “han estat positius” i que han treballat amb “eines manuals i foc tècnic”. Així doncs, el cos ha anunciat a Twitter que afrontaven “una jornada de treball més optimista i amb una meteorologia més favorable”.

Els Bombers, que treballen encara en un incendi que ja ha calcinat més de 1.600 hectàrees, s’han trobat que aquesta nit les temperatures han mostrat un descens, que ha augmentat la humitat i que no hi ha hagut vent, i això ha ajudat en les tasques d’extinció del foc. Per altra banda, no ha calgut evacuar veïns de Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles. Aquesta és l’afectació per municipis a les 8:30 del matí d’aquest dilluns: Bellprat (1069,5 ha), Sant Martí de Tous (234 ha), Santa Maria de Miralles (233 ha), Les Piles (70 ha), Santa Coloma de Queralt (48,5 ha), Pontils (2 ha).

L’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, ha assegurat que mai no ha “temut” que el seu poble s’hagués d’evacuar i s’ha mostrat “optimista”.

Comentaris

  Joan Manel 26/07/2021 9:33 am
  La UME no ha fet res? és que no els esmenteu i és una força potent i molt preparada, constituïda per a tots els espanyols, que mala sang teniu, que pena dóna ser així
   A en Joanmanelet 26/07/2021 12:14 pm
   Ets el típic xovinista ploramiques espanyol que intenta fer llàstima i victimisme "identitari" des de l'espanyolisme ranci : Els militars espanyols també els contribuïm a finançar, de moment, els catalans de sobirania espanyola, Espanya no ens "regala" pas res, ni ens fa cap favor de res, i no es veritat que no se'n faci esment, jo ahir els vaig sentir esmentar tot el dia per diversos mitjans catalans. QUINA mala bava teniu sempre els ultraespanyols !
   ;) 26/07/2021 12:16 pm
   T'he respost en "mallorquí", però en "menorquí" i "eivissenc" i encara en "formenterenc", també ho puc fer, "llengües" entre les llengües que parl i escric] [sic]
  Cal dir-ho 26/07/2021 11:57 am
  Solament un apunt, els espanyolistes sovint de forma interessada s'inventen polèmiques identitàries xovinistes espanyoles. A als incendis de Sardenya hi participen entre altres hidroavions Canadair de França... i de Grècia. No cal afegir-hi res més : "Per domare i roghi sono in campo dieci squadre a terra dei vigili del fuoco, supportate da 5 canadair, oltre a due velivoli inviati dalla Francia e altrettanti dalla Grecia".
  Luisnomeacuerdo 26/07/2021 1:16 pm
  Uno que no decís y parece que se ha partido la columna apagando el fuego ha sido el moso donnadie, el poco rato que le ha dejado ir a la pelu y a vender camisetas horteras de la asociación de nazis cabreados y decir jilipolleces por tuiter.
   A Luis Sans Mémoire 26/07/2021 4:14 pm
   El xovinisme espanyol i la supremacia espanyola no tenen pas aturador.
  El cit campejador 26/07/2021 2:28 pm
  Gràcies UME. Els bombers de la Gene han fet tot el que han pogut però, donada la força d'aquest foc, sense l'ajuda de la UME, aixó hagués estat molt pitjor. La UME, que grans que sou, els espanols som afortunats de comptar amb vosaltres que doneu ajuda a totes les comunitats autònomes que us necessiten.
   , 26/07/2021 4:11 pm
   La supremacia i el xovinisme espanyol no tenen aturador.
   Ha, ha 26/07/2021 4:45 pm
   Ui ! Segur que sí Sit. Cal fer aquest miserable paperot filoespanyol per a oferir glòries a Espanya ?
   Diaz de Vivales 26/07/2021 4:47 pm
   La furia espanola no tiene paragón alguno. Arriba EspaNa. Viva EspaNa y nadie mas.
  A Luis Sans Mémoire 26/07/2021 4:14 pm
  El xovinisme espanyol i la supremacia espanyola no tenen pas aturador.
  Anònim 26/07/2021 4:42 pm
  Estos fascistas independentistas tienen pinta de haber pasado una mala noche debido al agua para fuego indepe o algo parecido. El caso es encender fuegos a costa de los borreguetes laZinaZis débiles mentes que circulan por la comunidad Autónoma de CataluÑa. Repugblica de trattoria napolitana para los fanáticos laZinaZis.

Nou comentari