Els autocars privats podran traslladar persones de grups bombolla diferents

El sector havia denunciat un tracte discriminatori respecte al transport públic

La Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers (FECAV), que agrupa companyies d’autocars privats, ha rebut la confirmació per part del Govern que podrà operant i transportant persones que formen part de bombolles diferents, segons ha confirmat a EL MÓN el president de l’entitat, José María Chavarría. D’aquesta manera s’evitarian situacions com les del cap de setmana passat en què els Mossos d’Esquadra van haver de sancionar un autocar privat que traslladava un grup de 59 persones que viatjaven des de Barcelona a Port del Compte per anar a esquiar. Segons el programa Planta Baixa de TV3 el Procicat anunciarà aquesta mesura demà.

Chavarria ha explicat a aquest diari que l’associacio es va posar en contacte amb el Departament de Territori i Sostenibilitat el diumenge passat per tal de manifestar la seva queixa sobre el fet que “no tenia lògica que diferents bombolles puguin viatjar en un tren i en canvi no ho puguin fer en un autocar, amb totes les mesures de seguretat”. D’acord amb l’entitat, aquest criteri “s’ha canviat” i els autocars privats rebran el mateix tracte que els altres transports públics, “sempre i quan el vehicle vagi a fer una activitat permesa”, diu el president de FECAV.

L’organització ha dit a EL MÓN que han obtingut aquesta confirmació verbalment amb el compromís del Govern d’incloure un aclariment en la documentació sobre les mesures Covid que estaran vigents durant la Setmana Santa.

Comentaris

    Gonzalo 24/03/2021 7:33 pm
    Menos lógica tiene el poder ir en un autocar con 58 personas que no conoces, que viajar en tu coche con tus amigos. Todo superlogico.
    Indignat 24/03/2021 4:09 pm
    Són estúpids o que passa aquí? Jo no puc viatjar amb la meva novia en cotxe però si que puc agafas un autocar amb ella?

Nou comentari