Els 37 països més rics han posat més de la meitat de les vacunes administrades al món

Els estats més pobres han rebut uns 33 milions de dosis amb COVAX, mentre que a l'OCDE se n'han posat més de 350 milions

Els 37 països de les economies avançades de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) han posat més d’un 50% de totes les vacunes administrades al món, segons les últimes dades del portal OurWorldinData d’Oxford. Aquest grup de països rics, on hi ha els Estats Units i gran part de la Unió Europea, ha posat més de 350 milions de vacunes. Per contra, el mecanisme global per l’accés a les vacunes, COVAX, només ha entregat uns 33 milions de dosis a una seixantena de països pobres, segons les últimes dades d’UNICEF. Des de l’organització insten governs i farmacèutiques a “accelerar” la distribució de vacunes a nivell global adoptant “totes les mesures possibles”.

“Incloent la simplificació de les barreres de propietat intel·lectual, l’eliminació de les restriccions directes i indirectes d’exportacions i la donació ràpida dels excedents”, ha defensat la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore, en un comunicat aquest dijous. El mecanisme COVAX va començar a funcionar a finals de febrer, dos mesos més tard de l’inici de la vacunació a la Unió Europea.

Comentaris

    luis 09/04/2021 10:16 am
    M'agradaria mol, saber cuan es gasten aquests paisos pobres en armament. Potser tindriem alguna sorpresa...
    Ton 09/04/2021 9:20 am
    Això demostra que "España" es un país que està al cul del món, tot el contrari del que predican la basura dels seus polítics.

Nou comentari