El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els 37 països més rics han posat més de la meitat de les vacunes administrades al món
  • CA

Els 37 països de les economies avançades de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) han posat més d’un 50% de totes les vacunes administrades al món, segons les últimes dades del portal OurWorldinData d’Oxford. Aquest grup de països rics, on hi ha els Estats Units i gran part de la Unió Europea, ha posat més de 350 milions de vacunes. Per contra, el mecanisme global per l’accés a les vacunes, COVAX, només ha entregat uns 33 milions de dosis a una seixantena de països pobres, segons les últimes dades d’UNICEF. Des de l’organització insten governs i farmacèutiques a “accelerar” la distribució de vacunes a nivell global adoptant “totes les mesures possibles”.

“Incloent la simplificació de les barreres de propietat intel·lectual, l’eliminació de les restriccions directes i indirectes d’exportacions i la donació ràpida dels excedents”, ha defensat la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore, en un comunicat aquest dijous. El mecanisme COVAX va començar a funcionar a finals de febrer, dos mesos més tard de l’inici de la vacunació a la Unió Europea.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ton a abril 09, 2021 | 09:20
    Ton abril 09, 2021 | 09:20
    Això demostra que "España" es un país que està al cul del món, tot el contrari del que predican la basura dels seus polítics.
  2. Icona del comentari de: luis a abril 09, 2021 | 10:16
    luis abril 09, 2021 | 10:16
    M'agradaria mol, saber cuan es gasten aquests paisos pobres en armament. Potser tindriem alguna sorpresa...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa