El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC aprova l’ús del passaport covid a l’oci nocturn
  • CA

El Tribunal Superior de Jus´tícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l’ús del certificat covid per reobrir a l’oci nocturn. Aquesta decisió arriba després que aquest mateix dijous la fiscalia hagi avalat aquesta mesura que ha demanat el Govern de la Generalitat. D’aquesta manera la mesura es començarà a aplicar a partir d’aquesta mitjanit. La reobertura ja ha fet que molts locals hagin esgotat les entrades disponibles per aquesta nit. De moment l’ocupació permesa dels establiments és del 70%.

El tribunal creu que la mesura és pertinent i resulta “idònia per a la lluita contra la propagació del virus, en un entorn on, per la seva confirguració arquitectònica, associació a la interacció social o la dificultat de mantenir la distància social amb mascareta, pot generar un major risc de contagi per la relaxació d’algunes cuateles”. El TSJC també estima que les mesures “són necessàries” per la incidència que encara es manté a Catalunya. Així mateix, els magistrat consideren que la mesura és proporcional, “tenint en compte que suposen la reobertura de molts establiments que han estat tancats” i la “ponderació entre la mínima restricció de drets que suposa l amostra de la documentació exigida i la protecció de béns jurídics com la salut individual i col·lectiva i la vida”.

L’entrada de clients a bars i discoteques ha de pivotar a partir a través del web VerificaCOVID.gencat.cat, l’eina desenvolupada per la Generalitat amb l’objctiu de verificar que els certificats Covid emesos pels estats membres de la UE i pel Regne Unit són vàlids. Les persones haurna de presentar el certificat a la porta del local (en format digital o en paper amb el codi QR del seu certificat, que es pot obtenir a través de La Meva Salut).

Els responsables dels locals podran verificar l’autenticitat dels certificats a través d’un web i més endavant a través d’una aplicació que permetrà escanejar els codis QR. Si la persona pot accedir accedir, sortirà a la pantalla la paraula ‘Validat’ o ‘no Validat’ en funció de si el certificat és vàlid o no.

L’entrada al local es permetrà per a tots els supòsits en que es genera el certificat Covid digital: amb la pauta completa de vacunació, recuperació d’haver passat la Covid els darrers mesos, o algun tipus de prova diagnòstica amb resultat negatiu, feta amb un màxim de 72h d’antelació si és una PCR o de 48h si es tracta d’un test d’antigen ràpid (TAR).

Una de les qüestions que al sector no ha agradat és la condició que les persones hagin de mantenir posades les mascaretes als interiors dels locals. Consideren que si estan vacunats no se’ls hauria d’exigir una capa de protecció que està per sota de la vacuna.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ferran a octubre 07, 2021 | 13:55
    ferran octubre 07, 2021 | 13:55
    Aquest és el nostre model econòmic. Bars, locals d’oci, cases de putes i turisme per saturació..Jocs d’hivern i ampliació de l’aeroport, mentre els astronòmics beneficis que genera la prostitució de Catalunya se’n van via espoli a engreixar l’estat...Fem el negoci de Robert i les cabres.
    • Icona del comentari de: @Ferran a octubre 07, 2021 | 19:04
      @Ferran octubre 07, 2021 | 19:04
      Un "model" econòmic propi d'una colònia. Per què us penseu que cada dia hi ha més partidaris de la independència ? Sentit comú i desperteu-vos, si encara esteu adormits.
  2. Icona del comentari de: Jac jou a octubre 07, 2021 | 14:31
    Jac jou octubre 07, 2021 | 14:31
    Fins ara es disimulava , ara ja la dictadura a cara descoberta . Quina vergonya , quin govern i judicatura de feixistes-comunistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa