El TC impedeix que la vacuna sigui obligatòria

Els magistrats donen la raó a la Moncloa contra la llei de Galícia que intentava imposar-ho | Els magistrats entenen que és una "intervenció corporal coactiva i practicada al marge de la voluntat del ciutadà"

De moment, ni parlar-ne de la possibilitat que una vacuna sigui obligatòria. Així ho ha decidit el ple del Tribunal Constitucional per unanimitat arran del recurs presentat per la Moncloa contra la llei de Salut de Galícia que facultava les autoritats sanitàries autonòmiques a “imposar la vacunació obligatòria a la ciutadania gallega, a fi de controlar les malalties infeccioses transmissibles -qualsevol, no només el Covid-19- en situacions de greu risc per a la salut pública“. El TC va suspendre aquesta obligatorietat abans d’estudiar el recurs i ara la manté fins a resoldre el recurs. De la mateixa llei, n’ha aixecat la suspensió d’altres articles.

El ponent de la interlocutòria, el magistrat Andrés Ollero, entèn que la vacunació obligatòria no és una mesura preventiva prevista en la Llei Orgànica 3/1986, de mesures especials en matèria de salut pública. En aquest sentit, conclou que una vacuna obligatòria suposa una “intervenció corporal coactiva i practicada al marge de la voluntat del ciutadà”. De fet, destaca que si s’adopta aquesta mesura els gallecs s’haurien de sotmetre a la vacunació amb l’avís de poder ser sancionats, en cas de negativa injustificada a vacunar-se.

Per tant, si es tramita el recurs sense la suspensió, els gallecs es veurien “compromesos a perjudicis certs i efectius que poden resultar irreparables o de difícil reparació, en la mesura que la vacunació pot imposar-se en contra de la voluntat del ciutadà”.

Comentaris

  Pedro 23/07/2021 4:05 pm
  Ahora sólo falta que uno pueda decidir qué marca de vacuna tomar. Porqué esto también es una coación por parte del gobierno.
  Una copa de Soberano en cada juzgado catalán. 23/07/2021 4:33 pm
  Que facin una llei que digui que per romandre a Espanya cal estar vacunat, i el poder judicial, submís, que ho faci complir.
  FUERA LA OLIGOCRACIA 23/07/2021 4:33 pm
  Si en en BOE ya esta puesto que es obligatoria. Haber si tiene cojones el GOBIERNO español en ejecutarla.
  Tonet 23/07/2021 5:20 pm
  A França . Per entrar a restaurants , espectacles , supers, a on faci deports etc, han de presentar document com estas vacunat, o una pcr. recent i els del mon sanitari tenen temps fins el 15 de setembre mes del 60% dels françesos avalen aquestes mesures Hay a España o podrien fer ??? Protestes i la justicia pel mitj!!
   Pedro 23/07/2021 6:06 pm
   Pasará lo mismo en Italia, pero los grandes países de Europa no quieren ni oìr hablar del tema. Es discriminatorio, pero no hace falta que lo intentéis entender. Seguid mirando a los peores.
  Jordi S. 24/07/2021 11:25 am
  Sembla que el TC és com el Mesias tant esparat encara pels jueus. Tots els seus membres son com la reencarnació cel·lestial. Son la llum de la veritat. Reuneixen dins d'una capacitat mental inabastable tots els coneixements científics que cuinats amb pòlvores màgiques totes elles consagrades poden pontificar amb la garantia de la infabilitat tot allo que representi un dubte social.

Nou comentari