El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem tomba el toc de queda i el límit de persones en reunions socials de les Illes Balears
  • CA

El Tribunal Suprem ha anul·lat el toc de queda a les 24 hores i la limitació de persones en reunions socials -sis a l’interior i vuit en espais oberts- decretat pel govern de les Illes Balears. La sala contenciosa-administrativa de l’alt tribunal creu que l’executiu balear no ha justificat que “unes mesures tan intenses i severes resultin indispensables“. En una sentència feta pública aquest dijous, el Suprem defensa que la “intensitat” de les restriccions imposades després de l’estat d’alarma fa que “requereixin una llei orgànica que els proporcioni la cobertura constitucionalment exigible”.

El Suprem remarca que les restriccions del toc de queda i la limitació de reunions afecten el dret a la llibertat de circulació, a la intimitat familiar i al dret de reunió. El fet que tinguin “severitat” i afectin tota la població autonòmica fa que la llei vigent de mesures especials en matèria de salut pública no sigui cobertura suficient per aplicar-les.

En canvi, l’alt tribunal considera que aquesta cobertura legal sí pot “utilitzar-se com a fonament normatiu sempre que es justifiqui que les mesures sanitàries que s’adoptin estan a l’altura de la intensitat i extensió de la restricció dels drets fonamentals afectats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa