El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sindicat Satse qualifica el primer trimestre de vacunació a l’Estat de “molt preocupant”
  • CA

El Sindicat d’Infermeria (Satse) ha assegurat que el balanç de la campanya de vacunació contra el coronavirus a l’Estat espanyol, un cop transcorregut el primer trimestre des del seu inici, és “molt preocupant” degut a “l’escàs percentatge de la població immunitzada” i els “reiterats incompliments” que s’han produït per part de les empreses farmacèutiques i les administracions i organismes públics competents.

L’organització destaca que les darreres dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, que conclouen que només 2,6 milions de persones han completat l’administració de les dues dosis de la vacuna, constaten “un clar incompliment de les previsions realitzades inicialment per part de les diverses autoritats sanitàries, tant a nivell europeu com nacional“.

“Mentre que a Israel ha s’han administrat 115 dosis de la vacuna per 100 habitants, al Regne Unit, 50 dosis per 100 habitants i 43 als Estats Units, a Espanya només han sigut 16 dosis per 100 habitants“, reiteren. “Així doncs, al nostre país s’ha vacunat només una mitjana de 82.000 persones al dia des que es va començar la immunització de la població el passat 27 de desembre”, apunten des del sindicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa