El SEPE pateix un atac informàtic generalitzat que bloqueja la web i la seu electrònica

El SEPE pateix un atac informàtic generalitzat que bloqueja la web i la seu electrònica

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha patit aquest dimarts un atac informàtic general que ha bloquejat l’accés a la pàgina web i a la seu electrònica, segons ha confirmat el Ministeri de Treball i Economia Social que “lamenta les molèsties causades” als usuaris. L’atac ha obligat a suspendre l’atenció presencial a les oficines perquè els treballadors han hagut d’apagar tots els equips, segons expliquen diverses fonts sindicals a l’ACN. Els empleats del SEPE de Barcelona han sigut enviats a casa al migdia i esperen notícies per tornar a les seus. A les oficines centrals de la capital catalana, s’ha dit als usuaris que la seva cita s’ajornaria fins aquest dijous davant la perspectiva que el problema pugui allargar-se més d’un dia.

Les mateixes fonts indiquen que a les 6h30 d’aquest matí els informàtics han alertat que havien detectat un problema. Al cap de tres hores, han reclamat a tota la plantilla que apagués els equips per evitar que es propagués. El Ministeri de Treball assegura que desconeix la procedència d’aquest ciberatac. “Un equip de tècnics i experts treballen ja per poder tornar a l’activitat normal com més aviat millor“, indica un portaveu de l’equip que dirigeix Yolanda Díaz. Segons el Ministeri de Treball, a través de la línia d’atenció del 060 s’habilitarà la possibilitat de rebre informació sobre aquest ciberatac.

Comentaris

    Luna Barceló 09/03/2021 3:12 pm
    Visca la tecnòlogia! Els hackers pagats per grans ordres secretes, es poden carregar el món en un plis plas i nosaltres vinga a navegar i donar pistes de la nostra vida i de les nostres intimitats. S'hauria de fer ús de tots els grans a avantatges sense pasar-nos i tornar en moltes coses a ser discrets i fora de les xarxes.

Nou comentari