El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sector turístic, víctima principal del tancament comarcal
  • CA

El sector turístic es veu abocat, de nou, a l’aturada de la seva activitat pel nou confinament comarcal decretat avui pel Procicat. Davant aquest anunci, representants polítics de tot el territori s’han mostrat resignats, perquè després d’una Setmana Santa positiva, tot torna al punt inicial. El Procicat ha pres aquesta decisió en veure que les dades epidemiològiques segueixen empitjorant i cada vegada hi ha més persones a les UCI catalanes. La pressió hospitalària és l’indicador més important, tal com va recordar Argimon en la roda de premsa d’aquest dimarts.

Les comarques de muntanya, sense turistes

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha dit que “era previsible” que passés després de Setmana Santa i confia que almenys “es faci complir”. Per la seva banda, la presidenta del consell de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, ha coincidit en què “era d’esperar” i ha afegit que li hagués agradat “un pas intermedi” amb un confinament de la regió sanitària. El president del consell del Pallars Sobirà, Carlos Isus, ha dit que no li agafa per sorpresa i ha demanat que si hi ha d’haver més restriccions es tinguin en compte les especificitats de les comarques de muntanya.

Per la seva banda, l’estació d’esquí de Masella ha decidit donar per acabada la temporada aquest diumenge, segons han difós els responsables d’aquest complex de neu a través d’un comunicat. L’anunci del retorn al confinament comarcal, a partir d’aquest divendres, ha motivat la presa d’aquesta decisió. Cal tenir en compte que aquestes són les úniques instal·lacions que ara per ara continuen obertes al Pirineu, ja que la resta van anar tancant durant la Setmana Santa. Aquest mateix dilluns, abans de la resolució del Procicat, Masella assegurava que la seva intenció era allargar la temporada fins entrat el mes d’abril, en funció de l’estat de la neu, el temps i les condicions epidemiològiques i pel “compromís amb els seus esquiadors, amb els seus treballadors i amb el territori”.

Cancel·lacions massives a la Costa Brava

L’anunci de les noves restriccions en la mobilitat ha despertat les primeres anul·lacions de reserves als hotels de la Costa Brava. La gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Judit Lloberol, ha anunciat que des d’aquest dimecres al migdia les cancel·lacions de les reserves que s’havien fet per aquest cap de setmana als hotels han anat en augment. A més, Lloberol ha criticat el “poc marge” que dona el Govern en l’aplicació de les mesures, que seran efectives a partir d’aquest divendres. Això obliga als establiments a retornar els treballadors en un ERTO i anul·lar les reserves que havien fet de cara a aquest cap de setmana.

Un 20% d’establiments oberts

La bona ocupació que s’havia produït en els establiments aquesta Setmana Santa havia animat altres empresaris per obrir a partir d’aquest cap de setmana. Per això es preveia superar el 60% d’hotels oberts a la Costa Brava. Les noves restriccions, però, portaran a baixar la persiana per a molts. Judit Lloberol ha apuntat que en podrien quedar només “un 20%” mentre duri el confinament comarcal. Tot i així, la gerent d’empresaris de la Costa Brava Centre creu que és “aviat” per fer aquestes prediccions.

El tancament dels establiments obligarà als empresaris a retornar als treballadors als ERTO i també anul·lar part de les comandes que ja havien fet pels propers dies. Per altra banda, Judit Lloberol confia en què els restaurants siguin els que menys notin les conseqüències. En aquest cas, la gerent creu que la majoria d’establiments de restauració podran seguir oberts i confiar en què el públic de la comarca ompli les taules.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a abril 07, 2021 | 19:46
    FRAN BCN abril 07, 2021 | 19:46
    Són uns genis. No podien esperar a dilluns?...'això petara....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa