El secretari general de Salut avala no fer passos enrere “a la primera de canvi”

Ramentol preveu que un 50% de la població hagi rebut “almenys una dosi” de la vacuna contra la covid al juny

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha apostat per “mantenir” les mesures actuals durant la Setmana Santa i “no fer passos més enllà”. Ho ha dit a RAC1, on també ha avalat “no fer passos enrere a la primera de canvi”, en al·lusió a l’empitjorament de les dades epidemiològiques. Segon el secretari, la situació actual és d’”estancament” i no de pujada, tot i que no està descartat que aquest creixement arribi. Ha reconegut que Setmana Santa és “un gran interrogant” i ha confiat en el comportament de la població. D’altra banda, ha dit que les hores del toc de queda es podrien replantejar però amb “una mirada més llarga, passada la Setmana Santa” i ha descartat, ara per ara, modificacions en la restauració.

Per altra banda, ha explicat que el Departament de Salut treballa amb la previsió que la meitat de la població catalana hagi rebut al juny “almenys una dosi” de la vacuna contra la covid. Ramentol ha afegit que un 30% ja tindran les dues dosis. A més, ha afirmat que si es compleixen els compromisos d’enviament de vacunes, es podria arribar al 70% de la població immunitzada “abans d’acabar l’agost”. D’altra banda, ha dit que li consta que el Ministeri de Sanitat “s’està plantejant elevar el topall d’AstraZeneca als 65 anys” però ha insistit que no hi hauria d’haver limitació.

Ramentol ha assegurat també que la vacunació “no pararà per Setmana Santa” i ha afirmat que “s’administraran totes les vacunes que arribin”. En aquest sentit, ha mantingut que l’inici de la vacunació massiva està previst per a l’abril i l’estratègia s’anirà desplegant a mesura que hi vagin arribant més dosis. Si totes aquestes previsions es compleixen, Ramentol ha afirmat que Catalunya podria tenir un estiu amb mesures “però sens dubte amb una mica més d’aire” que el de l’any passat. Per últim, ha considerat que l’Agència Europea del Medicament hauria d’examinar altres vacunes que demostrin eficàcia, com la russa.

Nou comentari