'El Racisme ens tanca' denuncia la manca de recursos per acollir Menas

L'entitat reclama modificar la Llei d'estrangeria perquè els menors obtinguin la residència quan compleixin els 18 anys

 

La plataforma d'immigrants i refugiats en lluita 'El Racisme ens tanca' ha rebutjat aquest dimecres els atacs "racistes" a MENA i ha denunciat també la manca de recursos per acollir-los. "No hi ha una acollida digna", ha opinat en un comunicat. L'entitat ha advertit que hi ha una campanya de criminalització d'aquests joves per part de partits de dretes que busquen rèdit electoral. "Es menteix sobre l'augment de la delinqüència, s'explota la por de la població. I quan el problema explota i es produeix la violència racista s'encobreix la seva gravetat disfressant-la de simples baralles entre joves", s'ha queixat la plataforma, que avisa que "ningú pot justificar aquestes agressions". 'El Racisme ens tanca' reclama modificar la Llei d'estrangeria perquè els menors obtinguin la residència quan compleixin els 18 anys.

 

Segons la plataforma, cal anar més enllà, perquè "no tot s'arregla donant-li la culpa al racisme". En aquest punt ha fet referència a la Llei d'estrangeria, "que impedeix l'accés a una feina legal" i fa que els joves siguin "blanc fàcil per a l'explotació laboral". També ha remarcat que la llei internacional estableix que els menors tutelats obtinguin la residència quan compleixin els 18 anys, previsió que l'Estat no compleix.

 

 

Pel que fa a l'acolliment, ha criticat que el govern espanyol no faci cap aportació o que aquesta sigui mínima, i que la Generalitat els acabi tutelant amb "greus carències". "La improvisació i la falta de projecte porta a concentrar molts menors en espais aïllats de gairebé tot", ha continuat l'entitat, que ha avisat que així no es poden integrar i són "vulnerables als atacs racistes".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?