El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC acusa Albiach de sumar-se a “la maquinària independentista d’enfangar”
  • CA

El diputat del PSC Ferran Pedret ha criticat a la candidata dels comuns, Jèssica Albiach, per sumar-se a “la maquinària independentista d’enfangar” després de l”oferiment que aquest divendres va fer el secretari de Vox, Javier Ortega Smith, en una entrevista de facilitar a investidura de Salvador Illa a la presidència de la Generalitat per evitar un govern independentista i que hores més tard la formació d’extrema dreta va retirar. En una piulada citant un vídeo d’Albiach on demanava a Illa si acceptaria els vots de l’extrema dreta, Pedret ha recordat a la líder dels comuns que els socialistes ja van assegurar que no pactarien amb VOX. “La desesperació dels comuns i d’altres que també estan neguitosos sembla aliena a raons”, ha dit.

“Com si Vox hagués nascut ahir i no hagués dit res del que diu sobre el PSC o sobre el Govern PSOE-UP”, ha afegit el diputat del PSC al Parlament després que al llarg d’aquest dissabte els candidats de Junts i ERC també exigissin a Illa que es pronunciés sobre l’oferiment de Vox i si l’acceptaria o rebutjaria.

Després que Ortega Smith afirmés en una entrevista a Ok Diario que facilitarien la investidura d’Illa a la presidència de la Generalitat, el mateix secretari general de la formació d’extrema dreta, i la portaveu adjunta i secretària del grup al Congrés, Macarena Olona, van descartar la proposta hores més tard.

“Sense hipòtesis ni política-ficció: que perdin tota esperança els enemics de la unitat i la llibertat dels espanyols. Vox mai no facilitarà el seu accés al govern de la Generalitat. PSC i ERC són socis en el Front Popular”, va escriure Ortega Smith en un piulada a última hora d’aquest divendres. Per la seva banda, Olona va reiterar que “mai” facilitaran l’accés d’Illa a la presidència de la Generalitat. “El seu lloc és la presó”, ha dit al seu perfil de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa