El president de la Societat de Pediatria diu que les dades epidemiològiques “fan por”

Valentí Pineda pateix per si els infants es converteixen en vectors de transmissió amb la tornada a l’escola

El president de la Societat Catalana de Pediatria, Valentí Pineda, ha reconegut aquest dimarts que les dades epidemiològiques de Catalunya “fan por”, i que no està tranquil amb la tornada dels nens i nenes a les escoles aquesta setmana. En declaracions al Matí de catalunya Ràdio, ha explicat que els infants no pateixen gaire aquesta malaltia, però sí que es poden convertir en vectors de transmissió.

No obstant, s’ha mostrat contrari al tancament de les escoles. Ha insistit que hi ha pares i mares que no poden fer teletreball i que necessiten que el seu fill sigui a l’escola, i també ha recordat que no anar al centre educatiu genera “transtorns emocionals” als infants. Per últim, ha insistit en la importància de ventilar les aules en les quals es fa classe. Ha opinat que els centres han de tenir en compte que “no és el mateix tenir una aula amb 15 alumnes que una amb 30”, i que el pla de ventilació s’ha d’adequar a cada cas.

Comentaris

  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 12/01/2021 8:11 am
  LES DADES DE LA FORTA PUJADA DE CONTAGIS , Aconsejaben NO OBRIR LES ESCOLES . Per un alt ris de Contagis a les Escoles . Tambe per la forta Nevada i el molt de fred que esta fen . OBRIR FINESTRES PER EL COVID-19 , Amb aquestes condicions no poden treballar be els mestres ni els alimnes .
  Teix 12/01/2021 10:08 am
  Aquests entesos no hi ha qui els n’entengui. Aquest diu això dels nens com a vectors del maleït; un altre, en aquest mateix diari i amb lletres grosses, explicava que precisament per això els nens fan com la millor vacuna. Bé, hi ha vacunes que ho fan de una altra manera.
  Pitxolí 12/01/2021 8:52 pm
  Cada dia ho tenim pitjor, això de la covid. No sé si els vaccins capgiraran la situació.

Nou comentari