El “Mister Vaccine” europeu visita Catalunya de la mà d’una ministra espanyola

L'eurocomissari d'Indústria passarà revista a la fàbrica de Reig Jofre encarregada de produir la vacuna de Janssen

L’eurocomissari d’Indústria, Thierry Breton, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, visitaran divendres la fàbrica de Reig Jofre que produirà la vacuna Janssen arran d’una aliança amb Johnson & Johnson. Tots dos aniran demà al matí a la planta de la farmacèutica catalana a Sant Joan d’Espí. Fonts del Departament de Salut han informat a EL MÓN que per part de la conselleria no hi anirà ningú.

La visita forma part de la gira que està fent Breton per supervisar la producció de vaccins a la Unió Europea arran dels problemes de subministrament dels darrers mesos. No està previst que cap conseller participi en la visita, si bé fonts comunitàries asseguren que en les visites anteriors a altres fàbriques europees no hi han anat “representants regionals”.

Segons les últimes previsions de Reig Jofre, la farmacèutica podria fabricar al voltant de 50 milions de vials de Janssen. Aquesta planta s’encarregarà de l’última fase de fabricació de la vacuna.

La vacuna Janssen va rebre l’autorització de l’Agència Europea del Medicament el passat 11 de març, però trigarà almenys un mes a iniciar la distribució. Johnson & Johnson assegura que començarà “la segona quinzena d’abril”, però no ha concretat quina setmana. En canvi, l’EMA va avançar a principis de setmana que les dosis de Janssen arribaran a la UE “a finals d’abril”.

Johnson & Johnson s’ha compromès a entregar 55 milions de dosis a la UE entre abril i juny d’aquest any. A Brussel·les confien que aquesta vacuna ajudi a accelerar la campanya de vacunació, ja que una sola dosi és suficient per protegir de la covid-19.

Comentaris

    Al prenda que ha escrito el título 25/03/2021 5:55 pm
    "Una ministra española" dice un gilipollas. La señora tendrá nombre, digo yo. Si es que sois ridículos siempre.
      Jo 25/03/2021 8:11 pm
      Que el Mister Vaccine europeu, li pregunti a la ministra espanyola, perquè no arribaran les 160000 dosis d'AstraZeneca a Catalunya. A veure què diu.

Nou comentari