El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern xifra el seguiment de la vaga d’educació en menys del 10%
  • CA

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha xifrat en un 10% el seguiment a primera hora de la vaga unitària convocada pels sindicats docents a l’educació pública per revertir les retallades i reclamar la recuperació d’una hora lectiva del professorat. “Però fins i tot aquest 10% ens importa”, ha defensat Aragonès després de presentar amb la consellera de Salut, Alba Vergés, un paquet de mesures per als ambulatoris, i ha reivindicat el diàleg amb els docents catalans amb els quals, ha dit, comparteixen les reivindicacions.

“No només ens hem assegut amb els docents, sinó que hem compartit que moltes de les seves reivindicacions són legítimes, en els últims pressupostos del Parlament, el d’Ensenyament és el que més creixia amb prop del 10%”, ha remarcat. Ha subratllat que l’actual sistema educatiu públic compta amb més docents que el 2010, després d’una “incorporació molt gran” de professionals.

“Algunes de les reivindicacions dels sindicats s’han cobert parcialment els darrers anys”, ha subratllat, i ha conclòs amb un compromís per seguir treballant i negociant, així com per superar una situació de pròrroga pressupostària que limita els comptes públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa