El Govern utilitzarà intel·ligència artificial per vigilar la salut mental dels estudiants

El Departament d'Educació busca preservar el benestar emocional dels alumnes

El Departament d’Educació ha anunciat aquest dijou que aquest curs entrarà en funcionament un programa pilot d’intel·ligència artificial que servirà per presrvar la salut mental dels alumnes dels centres escolars. El Govern impulsarà un espai als centres, un punt de trobada, per tal que els joves puguin compartir les seves emocions. Es tractarà d’una instal·lació itinerant on l’alumnat, ja sigui en directe o veient de vídeos d’altres joves, comparteixi les seves vivències i expressi les seves inquietuds.

Serà el sistema d’intel·ligència artificial el que haurà de servir per “identificar les paraules clau” que s’utilitzin en aquestes trobades “i es podran derivar els casos als corresponents canals sanitaris”, ha informat el departaent en un comunicat. Durant la resta del curs es posaran en marxa d’altres accions formatives i recursos per tal de proporcionar a professorat i alumnat les eines per acompanyar-los en superar les situacions d’angoixa, les conseqüències de la pandèmia i, afavorir un millor benestar emocional.

Educació també ha informat que es reforçaran els Equips d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) amb la incorporació de 101 professionals  per acompanyar els centres i atendre els casos més vulnerables. També es reforçarà l’educació emocional al currículum, de forma transversal a totes les etapes, i que tindrà en la tutoria un paper destacat.

El Departament ha subratllat que els infants i joves, a causa de la pandèmia, han viscut situacions que fins ara mai no havien viscut, i que han tingut repercussió en la seva salut emocional. És per això que desplega un pla de benestar emocional.

Comentaris

  Josep 02/09/2021 8:29 pm
  mentre no sigui l'inteligència junqueres-aragones...
  MHP 02/09/2021 9:18 pm
  Això és impossible, Govern i intel·ligència son incompatibles.
  Clara 02/09/2021 9:24 pm
  Massa boato per ser un experiment! La intel·ligència artificial ho ha de solucionar??? Amb més proximitat, empatia i coneixement s'arreglen moltes coses. Ah! Però això no farda!
  Luisnomeacuerdo 02/09/2021 11:25 pm
  Joder si los fascistas independentistas no tienen ni inteligencia, ni natural ni artificial , a lo sumo instintos, como borreguetes que son.
  Jaume Vives 03/09/2021 7:13 am
  Més xorrades , decisions serioses , ni una.
  egs 03/09/2021 7:38 am
  Qui no té salut mental és la part del govern que ha decidit fer aixó.
  Teix 03/09/2021 8:07 am
  Mare de Déu! És això possible? Pobres estudiants! Algú es creu que la intel·ligència artificial que servirà per preservar la salut mental dels alumnes, a partir de la identificació de paraules clau? La intenció és bona, ja se’n parlarà. Tant de bo que sigui jo l’errat.
  fat boy 03/09/2021 1:45 pm
  La inteligencia que?.

Nou comentari