El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern suavitzarà les restriccions d’aforament en cultura i comerç a partir del 24 de maig
  • CA

El Govern aixecarà el proper 24 de maig diverses restriccions contra la Covid-19, específicament els topalls d’aforament en l’àmbit de la cultura, de 50 a 75 per cent. També en l’àmbit del comerç, de 30 a 50 per cent. En esports i religió es manté el topall d’aforament. Les fires i congressos també es podran reemprendre amb un aforament màxim del 50 per cent. Pel que fa a la restauració, la franja de matí pot obrir a les 6 del matí en lloc de les 7.30, ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés. Des de Salut es considera que els indicadors mostren que l’epidèmia està de moment sota control i, segons a subratllat Vergés, “és improbable que hi hagi un nou rebrot”.

El conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha aprofitat la roda de premsa d’aquest divendres per demanar que es respectin les mesures contra la Covid a qualsevol hora del dia, fent menció especial a l’horari nocturn, després que s’hagi aixecat el toc de queda. Els Mossos d’Esquadra tindran aquest cap de setmana una presència més activa i dinàmica en punts habituals on es produeixen concentracions importants com ‘botellons’, però no serà un dispositiu específic. Alba Vergés ha dit sobre aquest assumpte que encara no s’ha vist cap augment en les dades que es pugui vincular a aquests ‘botellons’ de fa una setmana.

Des del Govern s’ha imputat les bones dades de la pandèmia a la vacunació, a les mesures que s’han establert i a la participació de la ciutadania en la lluita contra el virus. Des de Salut es rebutja de moment especular al voltant de l’aixecament de més mesures en el futur. Per exemple, la mascareta. Tant Vergés com el secretari general de Salut, Marc Ramentol, han dit avui que la mascareta és una mesura essencial i que la situació actual no fa convenient permetre que la gent vacunada vaig sense. En aquest sentit, ha dit Ramentol: “No és convenient avançar debats o especular en situacions que no s’estan produint, la situació no ens permet canviar mesures tan essencials com la mascarea, quan arribi el moment no ho dubtin que ho abordarem”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a maig 14, 2021 | 13:30
    Ramon maig 14, 2021 | 13:30
    Si anem a eleccions, ja ho veureu com el indicadors de Catalunya empitjoraran d'allò més i el govern espanyol sociato-pudent amb Gabriel Rufián de mariatxi tornarà a fer-nos-ho tancar tot (perquè ara ja no som ni autonomia de res). Amb l'objectiu, òbviament, que no es pugui ni parlar de la llibertat de Catalunya. El sol fet de parlar-ne ja voldrà dir que no ens importen els morts ni els patiments de la gent.
    • Icona del comentari de: Juli Vert a maig 14, 2021 | 14:51
      Juli Vert maig 14, 2021 | 14:51
      No era el Procicat el que decidía aquestes normes? Ara com son bones noticies, ja es el govern? Es per poder penjar-se medalles? No anem be, us prenen el pel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa