El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern replica als experts i Torra que les restriccions actuals “són suficients” per Cap d’Any
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha contestat les crítiques de diversos experts i del president inhabilitat Quim Torra sobre les restriccions invariables per afrontar la Nit de Cap d’Any després que s’especulés amb algun canvi amb el toc de queda.

“El Procicat ha decidit que aquestes són les mesures adequades”, ha subratllat Budó, que ha demanat que “ens fixem en les normes per respectar-les, no només en les excepcions”. Budó també ha dit que “no hi ha cap discrepància” en el Govern sobre aquesta qüestió.

La portaveu ha insistit que “en aquests moments les mesures són molt dràstiques” amb un toc de queda nocturn diari, que la ciutadania compleix. A més, també hi ha el confinament comarcal diari i el perimetral de Catalunya, a més de dues comarques confinades.

Budó ha recordat a més que per la nit de Cap d’Any tres amics de tres bombolles diferents no es poden reunir, perquè només es permet que es reuneixin fins a 10 persones de dues bombolles diferents.

Catalunya ha registrat aquest dimarts un fort augment en dos indicadors fonamentals: gairebé 3.000 contagis nous, mentre que el número de pacients en UCIs s’encamina als 400.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa