El Govern reclama un marc normatiu que eviti “disparitat de criteris” dels tribunals sobre les restriccions

Budó assegura que les imatges de festes multitudinàries al carrer són "puntuals" però crida a la responsabilitat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha tornat a reclamar a l’executiu espanyol que doti les comunitats autònomes d’un marc normatiu per evitar la “disparitat de criteris” dels tribunals a l’hora d’avalar les restriccions que s’aprovin. En roda de premsa, Budó ha dit que “era obvi i evident” que es donaria aquesta situació un cop acabés l’estat d’alarma i ha reclamat algun mecanisme perquè els governs autonòmics puguin decidir mesures sense haver de recórrer a les autoritats judicials i sense que hi hagi estat d’alarma. En relació al marc normatiu que reclama a l’Estat perquè el Govern pugui decidir sobre les restriccions sense haver de dependre de l’aval del TSJC, Budó ha lamentat que el govern espanyol de moment ha optat per “centrifugar responsabilitats”, en aquest cas cap als tribunals.

D’altra banda, s’ha referit a les imatges de festes multitudinàries al carrer que s’ha vist des que va acabar el toc de queda i ha dit que són “puntuals”. De totes maneres, ha demanar “responsabilitat” a la ciutadania. La portaveu del Govern ha admès que les imatges són “preocupants” però ha dit que són “puntuals” i “minoritàries”. Budó ha assegurat que la majoria de la població ha actuat amb corresponsabilitat. “En cap cas correspon a un comportament majoritari de la societat”, ha insistit. De totes maneres, ha demanat responsabilitat a la ciutadania i ha recordat que tot i que ha acabat el toc de queda no vol dir que la pandèmia “hagi desaparegut”.

També en relació a les imatges de ‘botellons’, Budó ha dit que els protagonistes “no eren només joves” i ha demanat “no estigmatitzar-los”. La portaveu ha assegurat que la majoria de joves “ho fa molt bé”, els ha agraït la responsabilitat ha dit que precisament són un col·lectiu que està vivint les restriccions “en un moment de la vida on és important la socialització”. Budó ha dit que de moment no es plantegen demanar que es torni a aplicar el toc de queda perquè ara no és una mesura necessària. A més, ha recordat que és una restricció important de la llibertat.

Nou comentari