El Govern veu possible frenar la quarta onada sense fer passos enrere

Salut rebutja la "profecia autocomplerta" que dóna per fet que després de Setmana Santa "ens tancaran"

El Govern veu possible frenar la quarta onada sense fer passos enrere, però perquè això passi cal continuar extremant les precacuions i complir les normes actuals. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha volgut deixar clar aquest dimecres en una compareixença al costat de la consellera de Salut, Alba Vergés, que “no hi ha res tancat” sobre possibles mesures per frenar l’actual creixement de la pandèmia a Catalunya, de manera que ha volgut rebujtar auqesta mena de “profecia autocomplerta” que es pot instal·lar entre la ciutadania que després de Setmana Santa “ens tancaran”. Ramentol ha dit que “això no és així” i ha recordat que “el sistema sanitari està preparat per superar un nou embat assistencial”. Per la seva banda, Vergés ha assegurat que “encara som a temps de frenar el creixement” de la pandèmia a Catalunya amb l’objectiu que “no hi hagi una quarta onada molt pronunciada”. Vergès ha recordat que el Govern ha fet “un crit d’alerta”, però ha assegurat que “la pujada no és tan dràstica , però ens ha d’alertar”. La consellera ha admès que els contagis pugen i això implica que “ara més que mai” cal “respectar les mesures” contra la Covid-19.

El Govern s’ha reunit amb representants del sector econòmic, social i cultural, ha explicat Vergés, citant específicament també el comerç, l’hosteleria, la restauració i els esports. La reunió amb aquests sectors no ha estat motivada per avançar possibles restriccions després de Setmana Santa, sinó per demanar-los ajuda per extremar les precaucions aquests dies per evitar un creixement exponencial de casos. Vergés ha explicat que se’ls ha demanat que ells mateixos es converteixin en transmissors del missatge que cal frenar la quarta onada extremant totes les precaucions. Ramentol ha afegit de la seva banda que “hi ha finestra per l’esperança amb les mesures actuals”. Aquestes declaracions han quedat enterbolides per unes declaracions del conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, a RAC1 aquest matí en que ha dit que veuria “lògic” recuperar el confinament comarcal després de Setmana Santa si les dades empitjoren. Posteriorment, en la mateixa roda de premsa Sàmper ha dit que aquesta era una opinió seva no consensuada amb el Procicat.

El que ha fet Sàmper aleshores ha estat “apel·lar a la corresponsabilitat” de la ciutadania pels propers dies de Setmana Santa i ha subratllat que “ens podem moure, però amb la bombolla”. El conseller ha remarcat que “no és tant on anem sinó què hi fem”. En aquest sentit, des d’Interior s’han facilitat dades que mostren un augment de les infraccions de les normes covid aquests dies. El darrer cap de setmana es van aixecar 1.837 actes, 335 més que el cap de setmana anterior. És, com ho ha definit de la seva banda el comissari Joan Carles Molinero, “un degoteig d’incompliments de restriccions”. També s’ha posat èmfasi en les festes il·legals en domicilis, naus i hotels i s’ha volgut destacar que s’han d’evitar aquest tipus d’aglomeracions no permeses.

Per la seva banda, tant Vergés com Ramentol han insistit en què no és important el que passarà a partir del 9 d’abril sinó el que passi aquests dies perquè el comportament que tothom tingui durant aquesta Setmana Santa dibuixarà la situació assistencial que es tingui en els dies següents.

Comentaris

  jordi VI 31/03/2021 9:06 pm
  Què us fa pensar que tot anirà diferent que a França. El mateix que us feia pensar que això seria una grip? O el mateix que pensàveu quan Itàlia ho tancava tot fa 1 any i aquí anàvem a manifestacions? Tot per la caixa.
  Pedro 31/03/2021 7:21 pm
  Vergés que ya se veia fuera del marrón que le ha tocado, pero no, mala suerte, se tiene que quedar en su puesto dos meses más.
  Botifler de montesquiu 31/03/2021 4:38 pm
  Ignorants, tot mantenir caixa
  Josep 31/03/2021 3:48 pm
  Aquesta és més curta que la cua d'un conill
   riga 01/04/2021 8:37 am
   No es vero, pero ben trobato

Nou comentari