El Govern manté les mesures, però flexibilitza les d’àmbit escolar i esportiu

Confinaments perimetrals, limitacions a la restauració i el comerçs continuen igual

El temor a les noves variants del virus que s’estan estenent per Europa i també a Catalunya han decantat finalment la balança. El Procicat s’ha mostrat aquesta setmana conservador, després d’haver valorat una certa flexibilització de les mesures. Finalment, aquest divendres ha comunicat que ha determinat que cal mantenir durant set dies més —del 22 fins diumenge 28 de febrer— totes les mesures fins ara vigents.

Ara bé, en la nota s’especifica que els tècnics de Salut i Interior —que integren el Procicat— han decidit aprovar una “certa flexibilització, molt limitada”, de mesures. La idea és permetre “la represa de determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones la interacció entre diferents bombolles”.

S’autoritzen i es regulen les condicions de les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit del lleure educatiu dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària.

També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. A més, s’inclou explícitament el terme “circ” com esdeveniment cultural per tal de no generar confusions. La situació per aquest sector, doncs, no canvia ja que ja s’estava autoritzant.

En el comunicat, el Procicat admet que la decisió que s’ha pres respon al canvi de tèndència que s’està produint en els darrers dies i que avui continua manifestant-se en les dades.

Comentaris

    Ramon 19/02/2021 11:48 am
    Si Espanya aconsegueix que la Generalitat formi el Govern que ells volen, ja veureu si triga gaire a anar de baixa l'epidèmia.
    Que lastima, el puto Gonzalo Facha Segurata no podrà ir a la acadèmia militar de Zaragoza... 19/02/2021 11:13 am
    ... a esconderse detras de los contenedores de basura (su sitio natural) para tocarse mientras mira uniformes. Pobrecito español (español=insulto)

Nou comentari