El Govern fa un pas endavant per posar Catalunya en òrbita

Impulsa l'avantprojecte de llei que crearà l’Agència Espacial pròpia

El Govern ha aprovat la memòria preliminar sobre l’avantprojecte de Llei de creació de l’Agència Espacial de Catalunya, promoguda pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. Això suposa el primer pas del que serà l’estructura administrativa encarregada de desplegar la política de satèl·lits catalana i gestionar l’activitat del sector de la nova economia de l’espai. L’acord s’emmarca en l’Estratègia NewSpace aprovada el 27 d’octubre per impulsar un nou sector econòmic d’alt valor afegit mitjançant l’ús de satèl·lits més petits i de menor cost, que orbiten a baixa altura, i aprofitar el potencial d’empreses catalanes i centres de recerca en aquest àmbit.Les principals funcions de la futura Agència Espacial de Catalunya, seran implementar la política de desenvolupament econòmic nacional de l’espai; actuar com a entitat de referència per als agents públics i privats en el desenvolupament del sector; gestionar programes nacionals de recerca i desenvolupament espacial; coordinar les infraestructures relacionades amb el sector NewSpace; i gestionar les relacions internacionals en qüestions vinculades a la indústria espacial.

Segons l’executiu, un dels elements clau per a l’èxit i sostenibilitat de l’Estratègia NewSpace és el desenvolupament d’una normativa que proporcioni estabilitat jurídica al desplegament de l’estratègia i del seu ecosistema. Disposar d’un marc jurídic ajudarà tant al consum de nous serveis de dades per part del sector públic com a la incorporació d’empreses al sector NewSpace.

Així, la política satel·litària de l’administració catalana vol garantir l’existència d’un mercat, que sigui una llavor per a la viabilitat de l’ecosistema molt incipient ara mateix. Una estructura administrativa en forma d’agència permet centralitzar tots els aspectes relacionats amb el compliment de la llei i fer seguiment i control.

Comentaris

  CARLOS 13/01/2021 8:40 am
  Ja ja, quanta enveja veig per aqui, els espaÑolos nomes saben fer submarinos que no floten, aves que no corren, vaixells que no poden nevegar, hospitals que tenen goteres, etc etc, espanya es una chapuza rera l'altre.
  @@@@@@ 13/01/2021 7:42 am
  Pero como va a tener dinero este gobern si se lo gasta en petardos, cohetes, globos, embajadas que no valen para nada están vacias, vaya vividores que verguenza.
  Luisnomeacuerdo 12/01/2021 7:16 pm
  Pero si ya estáis en órbita los lazinazis, solo hay que ver el globo que llevan los fascistas independentistas cada vez que salen en TV3 o cometan en estos panfletos de la madriguera groc.
   Ecspanya llena de aborregadas, adoctrinadas y apesebradas... 13/01/2021 8:52 am
   Luisquenoseacuerdaporquestalovoxtomizado

Nou comentari