El govern espanyol recull el guant de Vergés i Ayuso per espaiar la segona dosi de les vacunes

La consellera de Salut havia demanat canvis en els criteris d'administració del vaccí de Pfizer

El govern espanyol ha acabat recollint el guant d’una proposta per espaiar la segona dosi d’algunes vacunes i accelerar el pla vacunació que havien fet tant la Generalitat de Catalunya com el govern de la Comunitat de Madrid. El viceconseller de Salut Pública de la comunitat madrilenya, Antonio Zapatero, ha avançat en unes declaracions a Telemadrid que han rebut una disposició del Ministeri de Sanitat per poder espaiar les dosis de les vacunes fins a un període de vuit setmanes, augmentant d’aquesta manera el nivell d’immunitat en els pacients més grans. La proposta serà debatuda demà dimarts a la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, àmbits en què Salut hi té participació.

La setmana passada Vergés va traslladar la seva petició a la reunió setmanal del Consell Interterritorial. La consellera de Salut va demanar específicament que es poguessin espaiar les segones dosis de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer. Segons la consellera, aquest canvi de criteri permetria ajustar el programa nacional de vacunació a l’estratègia que vol aplicar Salut a Catalunya i que beu de l’exemple d’altres països, on es busca vacunar “quanta més gent millor en el menor temps possible” i “protegir les persones amb més risc de morir”. La proposta de Vergés va ser rebuda inicialment amb reserves per part de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, però finalment la idea es debatrà demà a la Comissió de Salut Pública.

Comentaris

    Pedro 19/04/2021 10:16 pm
    ¿ Verges, quién es esa?
    Maria 19/04/2021 4:45 pm
    Després va fent vídeos per promocionar que ens vacunem. On són les vacunes, Vergés? Ves gasten diners amb els vídeos i te'ns l'atenció primària ben abandonada. Vergonya! Sort que portes mascareta per tapar aquesta barra que te'ns.

Nou comentari