El govern espanyol recorda a la ciutadania que es pot treure la mascareta per menjar i beure

El ministeri recorda que "no és necessari portar-la en els moments estrictament necessaris" per les dues accions

El govern espanyol ha fixat finalment les normes d’ús de la mascareta a tot l’Estat que concorden amb la manera en què s’havia establert a Catalunya. El Consejo Interterrtorial de dimecres va acabar d’acordar les noves regles per tothom, exigides per llei des de la setmana passada, amb una publicació al BOE que va aixecar polèmica i confusió. El codi de la mascareta arriba fins a tal extrem que el Ministeri de Sanitat recorda en un comunicat a la ciutadania que “tampoc és necessari portar-la en els moments estrictament necessaris per menjar o beure, en llocs on estigui autoritzat”.

Quan no es pot exigir l’ús de mascareta

L’ús de la mascareta no és exigibile en el cas de l’exercici d’esport individual i es pot exceptuar-ne l’ús quan, per la pròpia naturalesa de les activitats, aquest sigui incompatible, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. S’equiparen a l’exercici d’esport individual les activitats que en fer-se suposin un esforç físic de caràcter no esportiu, a l’aire lliure i de forma individual, mantenint, en tot cas, la distància mínima d’1,5 metres amb altres persones que no siguin convivents.

Altres activitats incompatibles amb l’ús de mascareta són: banyar-se al mar, llacs, pantans, rius o en altres zones de bany així com en piscines a l’exterior o cobertes. Així mateix s’inclouen els moments de descans abans o després del bany o la pràctica d’esport en el mitjà aquàtic, en el seu mateix entorn. En el cas del descans en platges, rius o en entorns similars, aquest moment només es podrà perllongar mentre la persona es mantingui en un punt determinat i respectant la distància mínima d’1,5 metres amb altres persones que no siguin convivents. En el cas de piscines cobertes o que el descans es faci a bord d’embaracions, només s’entendrà per moment de descans l’estrictament necessari entre intèrvals d’activitat. També s’exclouen de l’ús de la mascareta les activitats de socorrisme o resct quan aquestes requereixin accedir a l’aigua. El ministeri recorda que tampoc és necessari portar-la en els moments estrictament necessaris per menjar o beure.

Quan cal portar-la

Es consideren activitats compatibles amb l’ús de la mascareta: el passeig pels accessos a les platges, llacs i altres entorns naturals i el passeig per la vora del mar i de la resta d’entorns aquàtics. A més a més la mascareta s’ha de portar en vestuaris de piscines públiques o comunitàries, excepte dutxes i durant la permanència a l’exterior o interior d’establiments d’hosteleria fora dels moments necessaris per menjar o beure.

Comentaris

  Espanyololo 09/04/2021 10:40 am
  És clar, tret del cas específic que la mascareta sigui de pasta fullada i el cordill un spaghetto.
  Arboç 09/04/2021 10:38 am
  Tenim fortuna d'ésser una colònia d'Espanya, car sense Espanya no haguèssim descobert mai que per a banyar-nos a la mar Mediterrània cal llevar-nos la mascareta i per a menjar i beure sembla que també també. Avui a la una, a l'hora de dinar, ho provaré.
  Pere Gallerí 09/04/2021 10:31 am
  Sense pertànyer a Espanya podrem viure o els trobarem a faltar... ? Tallo, que és una broma. Una cosa és ben certa més enllà d'Espanya hi ha vida i hi ha esperança.
  Homònim 09/04/2021 10:27 am
  El que hem de fer es deslliurar-nos d'Espanya.
  joseppep 08/04/2021 11:48 pm
  El que hauiem de fer es deslliurarnos d'aquesta gent que volen regular en exces les llibertats personals dels altres, quan ells fan el que els sembla encara que hagin de saltar-se les seves regles. Ell millor que podem fer es no fer-los cas i aplicar la ciencia, que la tenim prou a l'abast, i el sentit comu. I em semblaria adient seguir amb la desobediencia civil, tant com faci falta, fins deslliurar-nos d'aquest reguladors, tant infames com feixistes.
  Anònim 08/04/2021 11:48 pm
  El que hauiem de fer es deslliurarnos d'aquesta gent que volen regular en exces les llibertats personals dels altres, quan ells fan el que els sembla encara que hagin de saltar-se les seves regles. Ell millor que podem fer es no fer-los cas i aplicar la ciencia, que la tenim prou a l'abast, i el sentit comu. I em semblaria adient seguir amb la desobediencia civil, tant com faci falta, fins deslliurar-nos d'aquest reguladors, tant infames com feixistes.
  Monolo Bombo 08/04/2021 9:11 pm
  Per anar de ventre cal...
  Teix 08/04/2021 8:45 pm
  Va d'acudit?
  fat boy 08/04/2021 8:19 pm
  O sigui, que he estat un any fent submarinisme amb mascareta per res?.
  ciutadà 08/04/2021 7:55 pm
  Aquesta bajanada em recorda un fet ocorrregut en ple nacionalcatolicisme - anys 40-.Un cotxe oficial que duia un alt empleat del govern civil de Girona, trobà pel camí el combregar..Es deturà i convidà al capell'a a pujar-hi i dur-lo al seu destí. Els dos ocupants del cotxe s'agenollaren en pujar-hi el capellà. Aleshores el conductor preguntà "Haig de conduir agenollat?". Hagés estat interessant de veure com ho feia. Com a el Sr. Sànchez, menjant i bevent amb mascareta.
  X2 08/04/2021 7:12 pm
  Ah, molt be, per que jo ja m'havia menjat i begut unes quantes mascaretes i tenia unes diarrees de collons
  Un que està fart d'aquesta merda de país. 08/04/2021 7:10 pm
  Aquesta merda de Gobierno Español, es pensa que els ciutadans som imbècils o que?. Ja ho sabem que per beure o menjar ens tenim de treure la mascareta. Oye Pedro, para mear te tienes que sacar la minga, de lo contrario se te mojaran los pantalones.
  Josep 08/04/2021 7:04 pm
  I per escopir a la cara del borbó també
  ton c. 08/04/2021 5:58 pm
  NO HO HAGUÉS DIT MAI, QUE ENS PODÍEM TREURE LA MASCARETA PER MENJAR I BEURE. GOBIER4NO DE ESPAÑA I OLÉ.

Nou comentari