El govern espanyol recomana no celebrar les manifestacions del 8-M

La ministra de Sanitat demana a les comunitats autònomes que siguin prudents en l'aixecament de mesures

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha dit aquest dimecres que la situació epidemiològica d’Espanya no permetria portar a terme el 8-M, dia internacional de la dona. Darias ha demanat a les comunitats autònomes que facin una desescalada de les mesures contra la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19 “amb la major prudència possible”, davant l'”alentiment” de la davallada que s’està observant en algunes comunitats autònomes.

En roda de premsa després de la reunió de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS), la ministra ha assenyalat que la incidència ha baixat, fins al dia d’avui, un 62 per cent des del pic de la tercera onada. Malgrat aquest descens “molt ràpid en les últimes quatre setmanes”, Darias ha advertit que “ha estat desigual a les comunitats autònomes”. “S’aprecia una reducció de la velocitat del descens i un alentiment en algunes comunitats autònomes. El descens mitjà per dia és d’un 7 per cent, però hi ha una gran variabilitat, ja que algunes estan en un 8 per cent i altres en l’11 per cent. s’espera que el descens continuï en els pròxims dies però també de forma desigual”, ha alertat. Per aquesta situació, ha fet una “crida a la prudència ia la responsabilitat a fer una desescalada el més gradual possible”.

“Sabem les conseqüències de desescaladas anteriors de manera abrupta. Espero i confio que es faci amb la major prudència possible”, ha argumentat. La ministra ha assenyalat que “encara queda molt camí” fins arribar a una incidència per 100.000 habitants en els últims 14 dies de 50 casos. “Estem en el camí però queda molt camí per recórrer”, ha reblat.

Comentaris

    Ramon 24/02/2021 8:48 pm
    Ja fa un any, de "MI COÑAZO MOLA MAZO"?

Nou comentari