El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern elimina el llindar de 300 llits d’UCI com a condició per aixecar restriccions
  • CA

El Govern ja no té un llindar concret de llits d’UCI ocupats com a mesura per aixecar restriccions, una xifra que s’havia fixat en 300 màxim durant la segona onada, quan es va presentar un document de reobertura, que també tenia en compte la velocitat de propagació per seguir avançant en la flexibilització de mesures. La reobertura només avançava si la Rt estava per sota d’1.

En la roda de premsa d’aquest dimarts per avaluar la situació epidemiològica, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que “no hi ha llindar” més enllà que sigui “com més baix millor”. A hores d’ara a Catalunya hi ha 502 persones en llits de crític, que Argimon considera molt alta.

Malgrat tot, el secretari de Salut Públic ha comentat que cal “donar aire” perquè “la ciutadania està molt esgotada, des d’un punt de vista social i econòmic”. “La quantitat d’aire, si la finestra s’obre més o menys, és una decisió del Govern i s’ha de parlar conjuntament”, ha afegit.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit aquest dimarts precisament que aquesta setmana s’estudiarà aixecar el confinament comarcal la setmana que ve o la següent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa