El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern descarta “especular” sobre el futur de les restriccions
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat aquest dilluns no “especular” si a finals d’aquesta setmana el Govern decidirà mantenir les mesures restrictives, aixecar-les, intensificar-les o modificar-les. En una roda de premsa per valorar la situació epidemiològica a Catalunya ha afirmat que “analitzarem les dades dia a dia” i mantindran els calendaris.

Una de les dades més delicades que a dia d’avui té el Govern sobre la taula és que el 83% dels llits UCI estan ocupats. Es tracta d’una xifra que engloba tant els pacients de coronavirus com els que no són per la Covid-19. No obstant, més de la meitat, segons ha informat la consellera, sí que són per culpa del virus. Alguns centres ja han començat a desprogramar activitat assistencial no relacionada amb el coronavirus per alliberar professionals i que puguin dedicar-se a atendre els malalts crítics, que continuen creixent. “470 persones ingressades a l’UCI per covid és molta gent”, ha admès Vergés.

Pel que fa al pla de vacunació, Salut preveu acabar aquesta setmana d’administrar la primera dosi a totes les residències -exceptuant les que tenen brots- i iniciar l’administració de la segona dosi la setmana que ve. “Estem per sobre els 18.000 casos setmanals, és moltíssim”, ha alertat la titular de Salut sobre l’evolució de l’epidèmia. Les dades epidemiològiques actuals no es veien des del mes d’octubre, ha remarcat, i la corba actual és “complicada”.

Per altra banda, ha explicat que el temporal d’aquests dies no ha afectat a la campanya de vacunació, i que el fàrmac ha arribat i s’ha distribuït tal i com estava previst. Tampoc no es preveuen incidències properament per culpa d’aquest temporal, ha assegurat.

Vergés també ha afirmat que l’arribada de la vacuna de Moderna no alterarà l’estratègia ni la campanya de vacunació. Ha informat que la Generalitat calcula que la rebrà “aquesta setmana”; i que aquells que ja s’hagin vacunat de Pfizer rebran la segona dosi de Pfizer; i aquells que rebin la de Moderna es tornaran a vacunar amb la de Moderna. Tal i com s’ha de fer.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a gener 11, 2021 | 15:11
    Ramon gener 11, 2021 | 15:11
    Odio tant Espanya que m'agradaria que tingués governants com els d'ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa