El Govern demana “empatia” a la ciutadania per continuar amb restriccions dos mesos més

El Govern anuncia el retorn al confinament comarcal estricte

El Govern ha anunciat en roda de premsa la seva decisió de fer passos enrere les mesures de flexibilització de les reestriccions. A partir de divendres es torna al confinament comarcal estricte, en les condicions que ja hi havia el 14 de març. El conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la corresponsabilitat i ha demanat “empatia” per continuar amb un escenari de possibles mesures anti-Covid durant dos mesos, el temps necessari perquè avanci el pla de vacunació. Al seu costat, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que l’evolució de les dades obliguen a actuar i que el Govern pretén seguir l’evolució de les dades i “prendre les menys mesures possibles”. El que preocupa és la situació de les UCIs. Les noves mesures estan en vigor fins al 19 d’abril, però el Govern es reserva el dret d’aprovar més restriccions si la situació ho requereix.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reiterat el que ja va advertir ahir sobre l’agument de l’ocupació de les UCIs, que fins fa deu dies havien caigut per sota dels 400 llits ocupats, i avui ja tornen a estar a més de 450. Argimon ha assegurat que “volem donar passos endavant” pel que fa a les flexibilitzacions, “però ara tal com està tot Europa des de fa mesos la situació és molt crítica”. El secretari de Salut Pública ha recordat que a Catalunya s’han pogut fer algunes flexibilitzacions els darrers mesos, però ara “toca fer un pas enrere i prendre decisions”. En els propers dies es podria haver de prendre mesures més restrictives afectant altres sectors. No hi ha un termini, el termini el posa l’evolució de les dades.

Sense estat d’alarma, el TSJC serà l’àrbitre de les restriccions

Aquest escenari s’encavalca amb el procés de vacunació, que aquests pròxims dos mesos haurà de fer una acceleració si es compleixen els compromisos d’arribada de noves dosis. Precisament són els dos mesos per als quals Sàmper ha fet una demanda de “corresponsabilitat” i “empatia” per complir amb les mesures que es decideixin. L’estat d’alarma podria desaparèixer el 9 de maig, tal i com va advertir Pedro Sànchez ahir. Sàmper ha dit que en el cas que aquest estat d’alarma decaigui, el Govern podrà seguir establint les mesures que consideri però qui li haurià de donar permís i empara serà el Tribunal Superior de Justícia de Cataluya (TSJC), un escenari ja conegut per diversos xocs entre el Govern i el tribunal en anteriors ocasions. El toc de queda, per exemple, decauria sense estat d’alarma, però el Govern el podria repescar si el TSJC li dóna permís. “Tota mesura que afecti els drets fonamentals ha de ser ratificada pel TSJC”, ha remarcat Sàmper.

Els compareixents no han acabat d’afirmar que Catalunya estigui ja en la “quarta onada” i s’han limitata dir que cal continuar analitzant les dades però independentment d’això la societat ha de continuar amb les mesures de seguretat perquè l’escenari és de pandèmia i no de normalitat. El factor clau ara és el col·lapse de les UCI: amb gairebé mig miler de llits ocupats i una nova tendència de creixement amb nous casos el sistema sanitari torna a caminar per la corda fluixa. El Govern ha reclamat no buscar culpables de la situació i ha recordat que la gestióde la pandèmia és difícil. Tant Argimon com Vergés han inentat fer entendre que el que el Govern té entre mans no és tan senzill com per satisfer igualment milions de persones i els seus interessos.

Comentaris

  Joanna 08/04/2021 12:09 pm
  El problema és l'intercanvi comarcal? Senzillament, aneu-vos-en a la merda.
  Antònia 08/04/2021 5:32 am
  Qui vota erc cal tancar.lo a casa per vida, Jun1uerasal seminari i que no surti, puto ferrovial de la mort
   No diguis bajanades 08/04/2021 2:58 pm
   Els que decideixen poden ser de partits diferents o de cap. No és ERC el que decideix els tancaments.
    Tano 08/04/2021 4:45 pm
    Na Antonia, no diu cap disbarat. Diu la veritat, no mesells com tu que tragues amb rodes de molí.
  Erc, matar i robar, FORA JA!!!! 08/04/2021 5:30 am
  Empatia per plegar, nefasta i criminal Verges. No has assassinat a prous catalans? Ferrovial es una matança per forrar al clan Junqueras, corruptes i assassins
  Empipat 07/04/2021 11:27 pm
  ¿ Que credibilidad tienen ? Ninguna. Ineptos que ganan un pastón cada mes.
  ... 07/04/2021 10:21 pm
  A cagar a la via incompetents!
  Victor 07/04/2021 9:58 pm
  Per demanar empatia s'han de prendre mesures lògiques i coherents i s'han de compensar els perjudicats. I no és el cas.
  Vendetta 07/04/2021 9:15 pm
  La guillotina us espera a la plaza el poblé fara justicia
  NiFredNiCalor 07/04/2021 8:44 pm
  Colla d'amargats .....
  Raül 07/04/2021 8:19 pm
  HI ha mesures d'enorme impacte negatiu per la ciutadania, molt fàcils d'incomplir per qui vulgui i d'eficàcia anti covid molt minsa com aquesta que resulten molt difícils de complir de bon grau. Tanqueu els espais tancats junt amb les ajudes corresponents garantiu uns aforament raonables al transport públic i sereu creïbles. Mentrestant queda clar que aneu a les mesures barates i que la gent es foti.
  pere de manlleu 07/04/2021 8:09 pm
  Sou una cuadrilla de inutils totals. Com sempre acabem pagan justos per pecadors
  un marcià per l'espai sideral 07/04/2021 8:06 pm
  Encara confieu en aquests venuts? Us donen corda i us la treuen; però sempre us tenen ben lligats. I us ho recordo: La inepta de Vergés treballa per Soros (al ISG, és membre del Patronat presidit per la Infanta, sí, i de la Comissió Executiva, presidida pel genocida dels Balcans, Solana. Amb aquesta gent es relaciona la nostra mare de Déu de la Salut!). Ara, creieu-vos-els, que després d'un any d'ensorrar Catalunya, les llibertats i acollonir-vos amb la grip, encara no en tenen prou. Els amos els premen, i ells són obedients com els botxins ho eren dels seus reis. No us resulta estrany que arreu es mor la gent amb el tractament mèdic experimental genètic sense aprovació -però autoritzat d''emergència' per l'UE-, i aquí no? Sabeu que la 'instigació' al tractament i 'l'ocultació' dels efectes adversos són crims de lesa humanitat d'acord amb el Codi de Nuremberg? Però, correu a vacunar-vos, que així tindran l'excusa ideal per a la pròxima onada. Tanmateix, us adverteixo que la punxada és molt perillosa. Ara, que cadascú prengui les seves decisions. Si creieu que els polítics són gent honrada, bona i sacrificada, no perdeu el temps! En cas contrari, si no creieu en aquests paràsits i aus de mal averany, engegueu-los! Vegeu els treballs científics quant a l'efecte nociu per a la salut de les mesures preses per aquests inútils, i dels immensos perills de l'invent injectable. Feu servir el vostre cap i no l'adoctrinament dels servidors d'aquest cop d'estat contra les llibertats. Si no ho voleu fer per vosaltres, feu-ho pels vostres fills i pels que estimem la llibertat i reconeixem en tot home la dignitat que us han robat i no us pensen tornar. El morrió és un morrió, el símbol del sotmetiment, en els gossos i en els homes.
  45
  10
  Respon
  Junqueras de Ferrovial, corrupte, i si plegues? 07/04/2021 7:50 pm
  empatia i gestió criminal fins quan, nefasta Verges? No saps ni plegar, administrativa ni puta idea. ERc gent sense nivell, ineptes, arreplegats, incults..... 25.000 morts , i sort d'en Torra que va imposar el Dr. Argimon
  Perot i mandinga 07/04/2021 7:19 pm
  Aquesta Igualadina, demana empatia?. Quina pocavergonya està feta. Tanca les comarques un divendres enlloc de dilluns i mentrestant tot el que hi ha a les càmeres dels restaurants al femé. Els hi abonaràs els imports de tot el que es farà malbé. Ah això no, ni pensar-ho. No tenen calés aquesta xusma, per tant a fer-nos fotre. Quina poca sensibilitat que corre per aquesta Catalunya, menys mal que jo no vaig votar aquesta fastigosa.
  ciutadà emprenyadíssim 07/04/2021 7:01 pm
  Despres de les animalades que heu fotut, encara goseu demanar "empatia"? Fills de puta!. Aneu a la merda!
  ciutadà emprenyadíssim 07/04/2021 7:01 pm
  Despres de les animalades que heu fotut, encara goseu demanar "empatia"? Fills de puta!. Aneu a la merda!

Nou comentari