El Govern condemna “enèrgicament” el macrobotellot a la UAB

El Departament mostra tota la solidaritat i el suport al rector i a l'equip de govern de la universitat, així com al conjunt de la comunitat

El Departament de Recerca i Universitats condemna “enèrgicament” el macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), uns fets que qualifica de “lamentables” perquè s’han traspassat “de llarg els límits acceptables”. En un comunicat, apunten que els incidents durant el macrobotellot “atempten directament contra els valors democràtics que regeixen a les universitats”.

El Departament mostra tota la solidaritat i el suport al rector i a l’equip de govern de la universitat, així com al conjunt de la comunitat universitària.”El Sistema Universitari de Catalunya no pot tolerar actes incívics en els seus campus que traspassen de llarg els límits acceptables i atempten directament contra els valors democràtics que regeixen a les universitats”, exposen al comunicat.

El Departament lamenta que el fets infringeixen les normes de convivència, de respecte i “del més elemental sentit comú”, posant en risc la salut dels mateixos participants en temps de pandèmia: “No tenen cap justificació possible”. “Els desperfectes provocats, la brutícia generada i les molèsties ocasionades al veïnat són totalment injustificables i atempten directament contra aquells valors que la universitat vol fomentar”, conclou el comunicat.

Investiguen una violació

Els Mossos d’Esquadra investiguen una presumpta agressió sexual a una noia de 18 anys en el macrobotellot celebrat aquest divendres de matinada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès. S’ha activat el protocol d’atenció a la víctima, que inclou seguiment, acompanyament i assessorament, segons han informat fonts dels Mossos a Europa Press.

La jove ha acudit a urgències a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i ha informat que havia estat víctima d’una agressió sexual per part d’un desconegut a la macrofesta il·legal. Seguint els protocols, el Parc Taulí ha alertat els Mossos, que han obert una investigació per localitzar el presumpte agressor

Nou comentari