El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern avisa que el toc de queda per Cap d’Any a Catalunya podria ser a les 22 hores
  • CA

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avisat que el toc de queda per Cap d’Any podria ser a les 22 hores i no a la una de la matinada, tal i com s’ha establert en el pla de nadal. Budó ha recordat que el Govern ha fixat el 28 de desembre per tal de revisar les mesures per aturar la Covid-19. Aquest dia es revisarà si cal seguir per una via dura i restrictiva o bé per una més optimista amb flexibilització de mesures.

La portaveu ha recordat que s’ha donat de coll a les persones que celebrin el Cap d’Any amb un toc de queda fixat a la una, però “això no vol dir que tothom hagi d’estar al carrer”. Budó ha manifestat que amb aquesta flexibilització s’ha volgut donar “una mica d’oxigen” a les famílies que fa mesos que pateixen la pandèmia.

Budó ha reconegut que les mesures que s’han hagut d’adoptar “no són fàcils de prendre i doloroses”. La portaveu s’ha mostrat comprensiva, “en soc plenament conscient, dels sectors que estan patint una restricció de la seva activitat econòmica”.

El Govern, ha indicat Budó, ha habilitat 60 milions d’euros més per atorgar ajudes a empreses i autònoms, que ja es van anunciar al mes de novembre i ara es posen a disposició. Budó ha dit qu aquesta línia d’ajuts podria ser seguida per una tercera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa