El Govern assegura que només un 5% dels estudiants demana fer la selectivitat en castellà

Els estudiants han assegurat sentir-se poc preparats després de pràcticament dos anys de classes online

La Conselleria de Recerca i Universitats de la Generalitat ha estimat aquest dimarts que només un 5% d’estudiants ha demanat fer les proves d’accés a la universitat (PAU) en castellà. Fonts del departament han explicat a Europa Press que aquesta xifra és “similar a la d’anys anteriors”, si bé aquest 2021 ha arribat després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha ordenat oferir a cada alumne l’examen en català, castellà i aranès. En les proves, que han començat aquest dimarts, els tribunals s’han vist obligats a preguntar als alumnes en quin idioma prefereixen fer els exàmens i han situat cartells informatius a les seus de les proves. Segons el rector de la UAB, dels 5.000 alumnes que s’examinaven avui, només 67 han demanat fer els exàmens en castellà.

Entre els estudiants que avui començaven la selectivitat s’ha estés una sensació de “nervis a flor de pell”, com ells mateixos han definit. Alguns aprofitaven per repassar a última hora, tot i que eren conscients que l’esforç ja estava fet. La majoria dels estudiants han assegurat sentir-se poc preparats després de pràcticament dos anys de classes online. Sobre la polèmica lingüística, la majoria dels estudiants han rebutjat fer-hi referència en considerar que tenen “altres preocupacions” tot i que han assegurat que els exàmens en català “no suposen absolutament cap problema”, i “menys després de fer tot el batxillerat en català”.

Comentaris

  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 09/06/2021 1:49 am
  Ara el que cal és que la Generalitat vetlli perquè els cursos previstos en català es facin realment en la llengua del país, A més, les subvencions haurien de ser en proporció als cursos que es facin en català. S'ha d'acabar el subvencionar amb diner públic la desaparició de la llengua de Catalunya
  Ramon 08/06/2021 9:06 pm
  Hem de fer córrer que els exàmens en castellà se'ls puntua amb més exigència, igual per igual tenen pitjor nota. Ni tan sols cal que sigui veritat. N'hi hauria prou amb fer-ho córrer.
  Vendetta 08/06/2021 9:01 pm
  Els del castellano se piren para su pueblucho de mierda
  Català 08/06/2021 7:27 pm
  I doncs, que us pensàveu, espanyols fastigosos?.

Nou comentari