El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El futur dels estudiants es decideix al Saló de l’Ensenyament
  • CA

 

Més de 200 expositors, orientadors acadèmics, activitats, tallers, visites guiades, taules professionals i l’oferta formativa més completa. Aquests són alguns dels recursos que el Saló de l’Ensenyament torna a posar a disposició dels alumnes d’ESO i Batxillerat, refermant així la seva tasca d’acompanyament als estudiants amb el propòsit que la presa de decisió sobre el seu futur estigui ben fonamentada.

 

El recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acollirà entre el 20 i el 24 de març la 30a edició del Saló de l’Ensenyament, que aquest any torna a reunir la més àmplia oferta formativa i es marca com a objectiu potenciar la seva vocació orientadora, reforçant els equips d’orientació acadèmica i professional amb psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs, que estaran a disposició dels estudiants. A més, el saló inaugura un servei de consultes en línia, en el qual els orientadors atendran les demandes dels alumnes que ho sol·licitin durant tot el mes de març.

 

A més de l’equip d’orientadors, el saló ofereix activitats com els tallers “EP!”, taules rodones amb professionals reconeguts i un scaperoom que potenciaran la capacitat dels alumnes de prendre decisions i els dirigirà a aquelles ofertes formatives més vinculades al seu interès acadèmic. A banda, el Saló de l’Ensenyament comptarà amb la col·laboració d’institucions com el Departament d’Educació de la Generalitat i el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per orientar als estudiants sobre l’oferta d’estudis superiors, universitaris i de Formació Professional (FP), on es mostraran programes vinculats a sectors emergents, com la impressió 3D i la ciberseguretat.

 

La directora de la fira, Laura Pararols assegura que “amb l’oferta del Saló de l’Ensenyament els alumnes d’ESO i Batxillerat i de Cicles Formatius rebran tota la informació necessària per prendre la decisió adequada sobre el seu futur”.

 

Activitats esportives, ciència i tecnologia

 

L’oferta del Saló de l’Ensenyament es completa amb un ampli programa d’activitats per faran les delícies dels visitants. Així, a l’Espai Ciència es faran experiments i demostracions de la mà de la Universitat de Barcelona, HP, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el CSCI o el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. De la seva banda, a l’Aula de Tecnologies Multimèdia, els visitants podran jugar amb els videojocs creats pels alumnes i professors de la Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC (CITM). Mentre que a la Plaça de l’Univers, el Gremi de Fusters de Catalunya construirà un pont de fusta, que se sustenta sense cap cargol, inspirat en un disseny de Leonardo de Vinci; i també es realitzaran les competicions de l’ECU (Esport Català Universitari) de bàsquet, air hockey, tennis platja virtual, així com sessions sobre nutrició esportiva.

 

Programes d’estudi a l’estranger

 

En paral·lel al Saló de l’Ensenyament, el Palau 5 del recinte de Montjuïc acollirà, els dies 22 i 23 de març, Futura, el saló de màsters i postgraus. La trobada reunirà a prop de 80 expositors entre universitats, escoles de negoci i col·legis professionals, i apostarà per la internacionalització acadèmica, amb una àmplia oferta de màsters, intercanvis i pràctiques a l’estranger, amb la Xina com a principal destí. Futura comptarà per primera vegada amb la participació de 17 universitats del gegant asiàtic que oferiran als estudiants catalans la possibilitat de seguir els seus estudis als seus centres.

 

Enguany hi seran presents 200 expositors | Cedida (Fira Barcelona)

 

 

Les universitats catalanes presents tant a Futura com al Saló de l’Ensenyament ampliaran aquesta aposta per la internacionalització donant a conèixer nous estudis impartits íntegrament en anglès, tendència creixent els últims anys. La UPC presentarà el Màster en Enginyeria Interdisciplinària i Innovadora, el Màster en Tecnologies Avançades de Telecomunicació i Màster en Enginyeria Física. Per la seva banda, la UB informarà sobre el seu nou Màster de Diplomàcia i organitzacions internacionals, adscrit al Centre d’Estudis Internacionals i la Universitat Autònoma de Barcelona, el nou grau en Estudis del Món Actual En el cas de la Universitat Ramon Llull també donarà a conèixer el Grau de Negoci Digital i Innovació (La Salle) o el Grau de Governança Global, Economia i ordenament jurídic (Esade).

 

Entrada al món laboral

 

L’oferta orientadora es completa amb la celebració de la segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil, entre el 21 i el 22 de març al Palau 2 del recinte de Montjuïc. Fira de Barcelona i Barcelona Activa organitzen una trobada que ofereix a les persones entre 16 i 35 anys les claus per accedir al món laboral i reorientar la seva vida professional gràcies a un espai en el que els joves en recerca activa de treball podran contactar amb entitats de tot tipus de sectors i conèixer els seus programes d’incorporació al seu mercat laboral. El Saló de l’Ocupació Juvenil ofereix una oportunitat de descobrir ocupacions i oficis en creixement, i una plataforma de contacte i accés.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa