El 85% d’immunitat no s’aconseguirà fins la tardor

La tercera dosi per augmentar la immunitat haurà d'esperar a que tota la població estigui immunitzada

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que l’aparició de la variant delta ha complicat l’objectiu d’assolir la immunitat de grup aquest estiu. De fet, Cabezas espera que a l’agost s’arribi al 70% d’immunitat, però ha anunciat que no serà fins la tardor quan s’aconsegueixi el 85% requerit. “Dependrà de l’arribada de vacunes”, ha afegit tot i aquesta predicció.

“Encara no hem rebut prou vacunes per arribar a tota la població adulta de Catalunya”, ha defensat. Per això, la tercera dosi per augmentar la immunitat haurà d’esperar a que tota la població estigui immunitzada. “Ens plantegem una tercera dosis en pacients concrets amb immunodeficiència”, ha especificat.

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha dit que “no calen massa incentius per vacunar-te si veus el que veiem els professionals”. “Aquesta és una malaltia molt més traidora i greu del que pot semblar d’entrada”, ha advertit, instant la població a vacunar-se “massivament”. “Per sort l’acceptació de vacunes a Catalunya és majoritària. Intentar convèncer sempre és millor que imposar”, ha conclós en referència a adoptar el passaport covid per entrar a restaurants. “La bona praxi és que el professional sanitari estigui vacunat”, ha recalcat.

Comentaris

    Un de pas 28/07/2021 8:41 pm
    Mira, si en comptes de perdre el temps amb vacins car i lents de posar, prioritzessim els monodosis, ja ho tindríem molt més avançat, i total, sempre hi ha el risc que el virus muti, com a mínim, que vaccinem de pressa!!! I fins i tot volíem produir - a aquí aprop... Pero no ha pogut ser... Ves per on, perquè serà... Un cas com un cabàs...

Nou comentari