El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 20,5% dels majors de 80 anys han rebut les dues dosis de la vacuna
  • CA

El 20,5% de les persones de més de 80 anys han rebut les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest divendres. A partir d’avui l’espai de dades de la pandèmia del Govern mostra l’evolució del pla nacional de vacunació. En el col·lectiu de persones de més de 80 anys és un 34% el grau de cobertura amb una primera dosi. Salut va reconèixer ahir que la vacunació en aquest col·lectiu —que es vacuna amb Pfizer— s’alenteix perquè la Generalitat va optar per vacunar primer residents i personal de residències amb la voluntat de crear un microcosmos segur.

Pel que fa a persones institucionalitzades (és a dir, en residències), han rebut una primera dosi el 93,9% mentre que un 90,9% han rebut les dues dosis. Pel que fa a personal de residències el 74,8% ha completat la pauta de vacunació. Un percentatge semblant al personal d’atenció primària i hospitalària, el 75,2% amb pauta completa. En aquests dos col·lectius la vacunació ha permès reduir la incidència del virus a pràcticament zero.

Les persones amb gran dependència, un col·lectiu que s’està vacunant ara també, han completat la pauta en un 57,2%. Pel que fa al col·lectiu de treballadors essencials, han rebut la primera dosi un 59,6%, només un 0,8% han rebut la segona. El percentatge de pauta completada en aquest grup és de l’1,8%. El grup de persones d’entre 60 i 65 anys, que s’ha pogut començar a vacunar en eliminar-se el topall d’AstraZeneca, un 5,3% ha rebut la primera dosi i només un 0,7% ha pogut completar la pauta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa